Vidi-Fradi: a Magyar Kupán túl

A hadjárat hátralévő állomásai.

Forrás:

Az OTP Bank Liga két gigásza szerdán újra összecsap egymással, a MOL Vidi a Ferencvárost fogadja a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. A párharc második felvonását a fehérváriak várhatják jobb helyzetből, hiszen az odavágót 2-1-re nyerte meg Marko Nikolics csapata.
 
Természetesen fontos az MK-szereplés, de sokan a bajnokságot tartják a szezon non plus ultrájának. A képzeletbeli dobogó első két fokát kisajátította magának a Fradi és a Vidi, ami a két csapat lehetőségeit figyelembe véve egyáltalán nem meglepetés. A fővárosiak állnak jelenleg az élen, a Fejér megyeiek hátránya nyolc pont a zöld-fehérekkel szemben. Még hét játéknap van hátra az NB I mostani idényéből, ennek apropóján megvizsgáltuk a két bajnokesélyes programját.
 

 
Szerhij Rebrov legénysége a hétközi kupacsata után a Paksot látja vendégül a hétvégén, majd a következő héten a Mezőkövesdhez utazik. A papírforma alapján ezen a két meccsen hat pontot kellene szerezniük Sigéréknek. Április 20-án aztán jön a "bajnoki döntő", hiszen a Vidi látogat a Groupama Arénába. Érdekesség, hogy a IX. kerületiek ebben a szezonban tétmeccsen még nem tudták legyőzni legnagyobb vetélytársukat, a bajnokságban egy vereség mellett egy döntetlent tudnak felmutatni.
 
 

 
Ezt követően három rangadó vár a Fradira, sorrendben a Honvéddal, az Újpesttel és a Lokival méri össze az erejét. Az utolsó fordulóban a Puskás Akadémia stadionjában vizitál a 30. bajnoki elsőségére hajtó egylet.
 
 
 
 
A Vidi sorsolása jóval rázósabbnak tűnik. A fehérváriak egy kőkemény "mesterhármas" előtt állnak, hiszen a Honvéd, az Újpest és a Ferencváros elleni meccseken nem kizárható a pontvesztés. Ezt követően jön a megyei rangadó a Felcsút ellen, ami ugyancsak veszélyes lehet, hiszen a Puskás február elején 3-0-s győzelmet aratott a székesfehérvári arénában. A hajrában Diósgyőrben és Szombathelyen is vizitál a címvédő, ezek a túrák szintén rázósak lehetnek, mivel mindkét vidéki fellegvár a kiesés elől menekül.
 
 
 
 
A hátralévő meccsek és a két csapat közötti különbség alapján a Fradi már-már fél kézzel fogja a bajnoki serleget, de a fehérváriak amíg lesz esélyük az aranyra, biztosan nem adják fel a harcot. 

Legfrissebb híreink