Vasas-Paks: hatalmas balhé a magyaros rangadó végén

Az egyik főszereplő Rossinak is üzenhetett.

Forrás:

Vasas-Paks 2-2

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMAI: A KÉT CSAPAT FILOZÓFIÁJA

Sokan azt állítják, hogy az NB I-be olykor olyan légiósok érkeznek, akik nem tudnak többet, mint a magyar fiatalok. Nos, a Vasas és a Paks is magyar játékosokra épít, ezzel pedig sok szurkolónak válik szimpatikussá ez a két klub. 

A BALHÉ A VÉGÉN

A meccs végén Holender Filip próbált meg elérni egy hosszúnak tűnő labdát, a jelenet végén a Vasas játékosa rácsúszott Waltner Róbertre, a Paks edzőjére. Ezt követően elég nagy balhé alakult ki a pályán, a játékvezető többek között Waltner Róbertnek és Holendernek is sárgát mutatott fel. 

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: HOLENDER FILIP

A nyári átigazolási időszak során igazolt a Vasashoz Holender, aki ezen a meccsen gólt szerzett, valamint gólpasszt is kiosztott. Ha ezt a teljesítményét állandosítani tudná, nem lenne elképzelhetetlen, hogy Marco Rossi ismét válogatott meghívót küldene neki. Holender eddig 16-szor szerepelt a nemzeti együttesben. 

GÓLOK TÖRTÉNETE:

8. p.: Varga passzolt Szabó Bálinthoz, aki kb 12. méterről jobbal tekert a Vasas kapujának bal oldalába. 0-1!

37. p.: Radó tette középre a labdát laposan a bal oldalról, Holender Filip pedig 4 méterről a kapu bal oldalába gurított jobbal. 1-1

45. p.: Holender balról, az alapvonal közeléből tette középre a labdát, amit a második hullámban érkező Radó András jobbal a paksi kapu közepébe lőtt kb. 10 méterről. 2-1!

48. p.: Sajbán passzolt Harasztihoz, aki kb. 22 méterről lőtt kapura, a lövés kicsit megpattant Otigbán, ez pedig becsapta Jovát, aki nem tudott védeni, végül a lövés a jobb alsóba csorgott. 2-2!

KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Vasas a következő fordulóban a DVSC otthonában vendégeskedik, míg a Paks a Honvéddal csap össze idegenben. 

JEGYZŐKÖNYV:

Vasas FC-Paksi FC 2-2 (2-1)
Új Illovszky Stadion, 2429 néző, v.:
Pillók
gólszerzők: Holender (37.), Radó (45.), illetve Szabó B. (8.), Haraszti (48.)
sárga lap: Hinora (34.), Holender (93.), illetve Kádár (45+2.), Szabó B. (58.), Lenzsér (78.), Sajbán (93.)
Vasas FC: Jova - Iyinbor, Baráth, Otigba - Szivacski, Berecz, Hinora, Hidi (Hidi M. 85.), Silye - Holender, Radó (Feczesin, 69.)
Paksi FC: Rácz - Osváth (Vas, a szünetben), Kádár, Lenzsér, Szabó J. - Balogh (Papp K., a szünetben), Windecker - Bőle (Sajbán, a szünetben), Haraszti, Szabó B. (Nagy R., 66.) - Varga (Böde, 70.)

Az MTI összefoglalója:

Mindkét gárda kizárólag magyar játékosokkal várta az összecsapást, legutóbb a 2012/13-as idényben a Paks és a Haladás mérkőzésein volt példa hasonlóra.
    
Rendkívül eseménydúsan indult a találkozó. Először a Vasas legfrissebb igazolása, a 16-szoros válogatott Holender Filip talált a kapuba 58 másodperc elteltével, de a játékvezető nem adta meg a gólt, mert a csatár kézzel ért a labdához. Nem sokkal később újra ő veszélyeztett, a vezetést azonban a vendégek szerezték meg pillanatok múlva Szabó Bálint révén.
    
A korán bekapott gól ellenére a Vasas futballozott fölényben, csatárpárosának köszönhetően pedig még a szünet előtt fordítani tudott: először Radó András szolgálta ki Holendert, aki a játékrész utolsó percében visszaadta a kölcsönt.
    
Waltner Róbert, a Paks edzője hármas cserével próbálta feltüzelni a csapatát a szünetben, ami sikerült is, igaz, Haraszti Zsolt lövését Jova Levente bevédte.
    
Az egyenlítés után újra a Vasas került fölénybe, a mérkőzés egyes periódusaiban az angyalföldiek beszorították riválisukat, de igazi nagy helyzetet nem tudtak már kialakítani, így az eredmény nem változott. Az utolsó pillanatokban tömeges kakaskodás és egy VAR-vizsgálat borzolta a kedélyeket.

Tabella a linkre kattintva érhető el

Kuttor Attila reakciója: 

FRISSÍTÉS:

22.26:

 

Legfrissebb híreink