Válogatott csodák után: Feczkó óriási dicsérete

A méltóság is a tét Fehérváron.

Forrás: dvtk.eu

Az NB I 11. fordulójának egyedüli vasárnapi meccsén a MOL Fehérvár a DVTK-t fogadja.

A székesfehérváriak a 4., a miskolciak a 9. helyen állnak a bajnokságban - a válogatott szünet előtt Márton Gábor együttese kikapott az MTK otthonában, míg Feczkó Tamásék játék nélkül, zöld asztalnál kapták meg a koronavírus-járvány miatt elmaradt Újpest elleni bajnoki három pontját. Mivel mindkét csapattól voltak játékosok, akik fontos szerepet vállaltak hazájuk válogatottjában, természetesen ez is téma volt a mérkőzést megelőzően.

"Büszke lehet minden magyar futballrajongó a magyar válogatottra" - fogalmazott Feczkó Tamás. "Óriási eredmény kijutni az Eb-re, amit még megfejeltek a Nemzetek Ligájában az A ligába való feljutással. És ne felejtsük el, hogy az észak-macedón válogatott először játszik kontinenstornán, akik kiharcolták a részvételt, azok beírták a nevüket a sportág történelemkönyvébe. Minden válogatott olyan nagy érzelmi töltettel tér vissza ilyenkor a klubcsapatához, ami felülír minden fizikai fáradtságot" - mondta.

 

"Már beszéltünk a válogatottakról, de a többi fehérvári játékos is jól képzett labdarúgó. Sokkal erőszakosabban kell játszani, és folyamatosan nyomás alá helyezni az ellenfelet, hogy hibára kényszerítsük őket. Ennek szellemében készültünk a mérkőzésre. Kulcskérdés, hogy labdaszerzés után gyorsan végigvigyük az ellentámadásokat, és minél többet birtokoljuk a középső, valamint a támadó zónában a labdát. Az utolsó lejátszott mérkőzés hajrájában olyan támadójátékot mutattunk be, amire lehet építeni, még akkor is, ha Kisvárdán először fordult elő ebben a bajnokságban, hogy nem lőttünk gólt. A mérkőzés tanulsága, hogy nem elég ziccereket kialakítani, azokat értékesíteni is kell. A sikeres mérkőzéshez legalább olyan hatékonysággal kell kihasználni a ziccereket, mint azt a PAFC ellen tettük" - tette hozzá. 

Márton Gábor bizakodóan várja az összecsapást. "Nehéz két héten vagyunk túl, hiszen a játékosok túlnyomó része csak a napokban érkezett vissza a válogatottakból. A válogatottban elért sikerek természetesen pozitív töltetet adnak az egyes játékosoknak és így közvetlenül az egész csapatnak. Az év hátralévő részében már csak a bajnokságra kell koncentrálnunk, bízom benne, hogy ennek meg is lesz az eredménye. A következő bajnoki mérkőzésig rendelkezésre álló időben az a legfontosabb, hogy maximálisan fel tudjunk készülni az aktuális ellenfél játékából. Kielemeztük a Diósgyőr játékát, tudjuk, hogy milyen taktika lehet célravezető ellenük, tudjuk, hogy milyen játékot szeretnénk játszani, de mindez csak akkor ér valamit, hogyha képesek vagyunk átvinni az elméletet a gyakorlatba a pályán" - fogalmazott.

A két csapat idén egyszer találkozott, március 14-én 1-1-es döntetlent játszottak Székesfehérváron.

A mérkőzés 17 órakor kezdődik.

Legfrissebb híreink