Válaszolt a Fradi edzője a bírózó és kislányozó Horváth Ferencnek

A Fradi is számon kérhetné a játékvezetőt.

Forrás:

Mint jeleztük, eléggé kiakadt a játékvezetésre az FTC-től elszenvedett 2-0-s vereség után Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője. Horváth azt is mondta, hogy „Ha lehet erről beszélni úgy, hogy ne kelljen majd fizetnem, akkor elmondom a véleményemet. Mindent lefújnak, neveljük szépen a kislányokat a bírók által, majd ha kimegyünk a nemzetközi porondra, jön egy albán csapat vagy egy üzbég, szétvágnak minket, erőszakosak, kemények, a magyar játékosok meg nézegetnek, hogy hol vannak a galamblelkű magyar bírók, akik minden ilyet le szoktak fújni. Ez is a nagy problémája a labdarúgásunknak szerintem.”
 
Az FTC részéről Máté Csaba másodedző értékelte a mérkőzést, mert Szerhij Rebrov vezetőedzőnek beteg lett a kisfia.
 
„Zárt védekezésre és kontratámadásra játszott a Haladás, mi viszont önmaguknak tettük nehézzé a meccset. Sajnos voltak apró technikai hibák, rossz passzok, ki nem kényszerített hibák. Egy zárt védekezést bemutató csapatot meg lehet bontani pontrúgással, vagy egy villanással, mint Lanzafaméé volt, de a szünetig sajnos így sem sikerült betalálnunk. A szünetben azt kértük a játékosoktól, hogy a második félidőben gyorsítsák fel a játékot, hogy az ellenfélnek így többet kelljen védekeznie. Ez be is jött, ellenfelünk elfáradt, emiatt több lehetőségünk volt, és két gyönyörű góllal megszereztük a győzelmet.”
 

Horváth Ferenc kiakadt: „Kislányokat nevelünk a bírók által" - NB1.hu

 

Karakó Ferenc ténykedése és Horváth nyilatkozata után evidens volt, hogy Mátét is megkérdezték a játékvezetésről:
 
„A bírói ítéletek? A tizenegyesnél ott volt az alapvonali bíró, gondolom, ő szólt, nem reklamált nagyon senki. Lanzafame gólja szerintünk nem volt les, szegénynek a második élményszámba menő gólját veszik el. Az első gólnál nem tudom, mi volt, ott azt reklamálták, hogy akadályozták a kapust, mondjuk nagy kérdés, mi van, ha nem áll ott a játékosunk, szerintem akkor is gól. Nem éreztem úgy, hogy minket támogatott volna a bíró, volt olyan eset, hogy mi érezhettük volna úgy, hogy nem nekünk fújnak. Szerintem a döntő faktor a kondicionális különbség volt, ezért nyertük meg mi a találkozót.”
 
A történéseknek és a nyilatkozatoknak még biztosan lesz folytatásuk...

Legfrissebb híreink