Urbán: A Ferencváros ellen panenkázik a kapus? Mi ez?

Budapest – Bírálat az akadémiai képzésről, az újpesti helyzetről és a kupacsapatok kudarcáról.

Forrás: alfahír.hu

A korábbi 40-szeres válogatott Urbán Flórián rá jellemző őszinteséggel beszélt az Újpest Fórumnak az Európa-bajnokságról, a klubcsapataink európai kupakudarcairól és az Újpesten kialakult helyzetről.

 

A válogatottról:

„A játékosok a tudásuk legjavát nyújtották és ezer százalék fölött teljesítettek. Mindehhez párosult némi szerencse is, hiszen Oslóban a norvégoknak a meccs elején volt két ordító helyzete. Ha azt beverik, egész másról beszélünk. De nem verték be, úgyhogy végre a balsors nem sütött minket. Az Ausztria elleni Eb-meccs első perce is kapufával kezdődött, míg a portugálok ellen Dzsudzsák Balázs mindkét góljánál ellenkező irányba ugrott a kapus, mert megpattant a labda. A szívüket kitették a pályára, ezért meg is érdemelték a szerencsét.”

 

Az akadémiai képzésről:

„Mondj egy olyan játékost, aki nemhogy top bajnokságban, hanem az NB I-ben meghatározó játékot nyújt és valamelyik akadémia nevelte ki? Egyetlen gyereket nem nevelt ki a magyar labdarúgás az elmúlt tíz éven. Belgium kinevelt egy labdarúgó csapatot. Nem a sógoroknak, komáknak, haveroknak kellene a megfelelő pozíciókban lenni.”

 

A klubcsapataink európai kupakudarcairól:

„A Ferencváros ellen az albán brigád kapusa alábök a labdának és panenkázik? Mi ez? Ezeket le kellett volna darálni a pályáról. Kellett volna négy-öt gólt rúgni nekik, úgy hogy meg se forduljon a fejükben bármi.”

 

Az Újpesten kialakult helyzetről:

„Sokan bírálják a tulajdonost, de én nem, mert ő pénzt hoz. Úgy fogalmaznék, hogy akik mellette dolgoznak, azok egyenes irányba viszik a szakadék felé ezt a klubot. Olyan embereket kéne maga mellé vennie, akik az Újpestért akarnak tenni, nem pedig abból élni. Amíg ezek az emberek ott lehetnek az Újpest klubházába és vezető beosztásban dolgozhatnak, én nem megyek oda.„

 

Legfrissebb híreink