Újpesti címerharc: újabb bíróság döntött a változtatás ellen

Budapest - Duchatelet egyre nagyobb bajban van!

Forrás:

Az Újpesti Torna Egylet hivatalos Facebook-oldalán hétfőn megjelent hír szerint a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága az anyaegyesületnek adott igazat a címerbotrányban. Az UTE azt írja, megteszi a szükséges jogi lépéseket, szükség esetén végrehajtást kezdeményez. Az Újpest FC-t 300 ezer forintra megbüntette a bíróság, továbbá 100 ezer forint felügyeleti illetéket kell fizetnie. Az UTE-közleményt tartalmi változtatás nélkül közöljük.
 
 
 
"A MAI NAPON A FŐVÁROSI BÍRÓSÁG CÉGBÍRÓSÁGA IS AZ UTE-NAK ADOTT IGAZAT!
 
Mint arról korábban beszámoltunk, másodfokon jogerősen az UTE személyiségi jogi pert nyert címer ügyben az Újpest FC ellen. A futball kft. mindez idáig semmit nem tett a jogszerű állapot helyreállításáért. Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy az UTE a bírósági határozat kézhez vételét követően megteszi a szükséges lépéseket a jogszerű állapot helyreállítása érdekében és szükség szerint végrehajtást kezdeményez.
 
Beszámoltunk korábban arról is, hogy a személyiségi jogi perrel párhuzamosan a törvényességi felügyeleti eljárást is elindítottuk. A mai napon a Fővárosi Bíróság Cégbírósága is az UTE-nak és a szurkolóknak adott igazat amikor kimondta: 
 
azzal hogy ..." a társaság taggyűlés tartása nélkül ügyvezetői hatáskörben döntött a címer lecseréléséről nem tartja be a létesítő okiratban foglaltakat. Mindezért a bíróság a társaságot 300 ezer forint pénzbírsággal sújtja. Kötelezi a bíróság a társaságot, hogy külön felhívásra fizessen meg 100.000 Ft felügyeleti illetéket a Magyar Államnak."
 
az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy a szurkolók elsöprő többsége, Újpest köztiszteletben álló személyiségei, díszpolgárai, az anyaegyesület (UTE), a Fővárosi Bíróság Cégbírósága, a Fővárosi Ítélőtábla (jogerősen) ugyanúgy ítéli meg a címer kérdést. 
 
Mindezekre figyelemmel kérjük az Újpest FC-t és Roderick Duchatelet Urat, hogy az újpesti közösség számára is megnyugtató módon, valamint a bírósági döntéseknek megfelelően állítsa vissza a tradicionális címerét csapatunknak.
 
Újpest Torna Egylet"
 
 
 

Megakadt a Vidi válogatottjának az Újpestre igazolása - NB1.hu

Megakadt a Vidi válogatottjának az Újpestre igazolása

Legfrissebb híreink