nb1.hu

Újpesti címerháború: újabb tüntetés és visszautasítás

Budapest – Hoppá: a régi emblémával ellátott termékeket árusították a stadionban.

Továbbra sem enyhülnek azok az indulatok, amiket az Újpest címerének a megváltoztatása generált. Mint már írtuk, a szurkolók nehezményezik, hogy nem kérdezték meg őket a tervekről előre, csak három variáció közül választhattak, nem csak Újpest-szurkolók voksolhattak, az eredményeket meg nem hozták nyilvánosságra.

 

A drukkerek álláspontjai mellett a klub nézeteiről is beszámoltunk, Roderick Duchatelet tulajdonossal interjút is készítettünk.

 

Újpest: fontos bejelentés a címerről és a stadionról – NB1.hu

Tüntetnek a szurkolók a sajtótájékoztató alatt.

 

A tegnapi Derbin azonban ismét az ultrák kerültek előtérbe. A belga tulajdonos mellett dr. Gyarmati Eszter ügyvezető is megkapta ismét a magáét. A rigmusok mellett a fanatikusok koreográfiával is üzentek mindenkinek, ami a nyitóképünkön látható, de a városban is folyamatosan születnek az újabb és újabb alkotások. A lilák serege egységesnek tűnt, régi címerrel ellátott, egységes, fehér pólóban voltak a szurkolók tegnap a Szuszában. Az is tény, hogy más gárdák fanatikusainak sem nyerte el a tetszését az alkotás.

 

Újpest Fanatics Shop

Egy újabb remek alkotás készült el Újpest szurkolók keze által! Le a kalappal, hogy a nagy hőség ellenére is, időt, energiát, pénzt nem sajnálva tesztek valamit az Újpestért, így kéne mindenkinek!…

Duchatelet egyébként azt mondta pénteken, hogy azért is kellett az új címer, amit már régóta terveztek, mert voltak olyanok, akik üzletileg éltek vissza vele, mert az emblémával ellátott termékeket árusították. A tulajdonostól az nb1.hu megkérdezte, hogyan lehetséges ez, esetleg azért lehetett ez így, mert nem volt levédetve, mire azt válaszolta, hogy nem csak ők használták, ami azt jelenti, hogy nem.

 

Duchatelet megemlítette a drukkereket is, a fanatikusok shopjának a vezetői a Facebookon reagáltak a vádakra. Mint mondták, soha nem használták az Újpest FC címerét, az újat nem fogják, csak egyszer tették meg, megírták, hogy miért.

 

Újpest Fanatics Shop

Egyre több helyen olvashatjuk, hogy a belga "miattunk is" változtatta meg a címert, mert jogtalanul használtuk, és profitáltunk belőle…! Az Újpest Fanatics Shop a mai napig EGYETLEN TERMÉKEN SEM…

Duchatelet nem enged, az ultrák nem engednek.

 

A magyar labdarúgásról sok más mellett az is elmondható, hogy a két legnépszerűbb klub (FTC, Újpest) legfanatikusabbjai harcban állnak klubjaik elöljáróival. A zöld-fehérek legmarkánsabb csoportja nem látogatja azokat a mérkőzéseket, amikre vénaszkenner vagy egyéb, általuk elfogadhatatlannak tartott azonosítási folyamat szükséges a bejutáshoz, míg a lilák (eddig?) úgy gondolták, hogy belülről is próbálnak védekezni a tüntetések és egyéb tetteik mellett. Érdekesség viszont, hogy a tegnapi meccsen a régi címerrel ellátott termékeket is árusítottak, ami nagy meglepetés az előzmények után…

 

 

Ideológiák csatája zajlik (szabad szurkolás vs. megregulázott szurkolás, illetve hagyománytisztelet vs. modernizálás), az álláspontok merevek. A Fradinál folyamatosan egyeztetnek a vezetők és a fanatikusok képviselői, talán egyszer Újpesten is elindul ez a folyamat. Egy halasztástól mondjuk, megnyugodhatnának a kedélyek, hiszen Duchaletnek nem kellene elvetnie az ötletét, megmaradna a lehetősége az arculatváltásra, az ultrák meg hajlandóak lennének tárgyalni, részt venni a modernizálás folyamatában, de közösen.

 

Az nb1.hu a hadban álló felek valamennyi rezdüléséről ugyanolyan elvek mentén kíván beszámolni… 

Gyűlölet és szeretet – Ilyen volt az újpesti gólszerző első derbije – NB1.hu

Volt csapattársának adta a mezét Novothny Soma

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC