Újpest: tárgyalás és apró lépés a címer ügyében

Ma is egyeztettek az érdekeltek.

Forrás:

Amióta Roderick Duchatelet, az Újpest tulajdonosa megváltoztatta a klub címerét, ultrák, szurkolók, újpesti közéleti személyiségek is tiltakoznak az eredeti állapot visszaállításáért. 
Duchatelet azzal érvelt, hogy az új emblémát a szurkolók megszavazták a klub hivatalos honlapján, ám a voksolás menetét és így a végeredményét megkérdőjelezik a hívek. Duchatelet arra is utalt többször, hogy az Újpest FC-nek és így neki sem származott bevétele az eredeti címerrel ellátott termékek eladásából.
 
A felek/érintettek között ma hivatalos tárgyalásra került sor, mely után az Újpest FC honlapján az alábbi közlemény jelent meg:
 

null

null

„A régi címer visszaállítása érdekében az UTE és az Újpest FC megbeszélést folytatott. Az Újpest FC 7 pontból álló feltételrendszert adott át az Újpesti Torna Egylet részére. A feltételek olyan súlyúak, amelyek alapvetően meghatározzák az egyesület működését. Túlnyomó többségük elnökségi, illetve közgyűlési döntést igényel, ezért a felek között újabb megbeszélések szükségesek.”
 
Az nb1.hu-hoz eljutott szurkolói információk szerint történt némi előrelépés az eredeti állapot visszaállítása felé, ám az, hogy ez bekövetkezzen, további egyeztetések szükségesek.

Legfrissebb híreink