Újpest-Paks: fokozatos visszatérés

Utazás a mágikus pontszámért.

Forrás: Réti Zsolt

Utoljára november elsején lépett pályára az Újpest. A lila-fehérek utána kérték a DVTK-t, hogy ne kelljen lejátszaniuk az egymás elleni meccsüket, ám ebbe a miskolciak nem mentek bele. Az Újpest nem ment el a mérkőzésre, így az MLSZ 3-0-s gólkülönbséggel a DVTK-nak adta a három pontot. A következő fordulóban sem lépett pályára Predrag Rogan csapata, ám a ZTE sportszerű volt, belement abba, amibe a miskolciak nem.

Az Újpest viszont ma ismét játszik, az ellenfele a Paks lesz, de az MTK ellen is már rendkívül tartalékosan felálló lila-fehérekről hivatalosan nem lehet túl sokat tudni. Csak azokból az edzésvideókból lehet következtetéseket levonni, amiket a klub a hivatalos Facebook-oldalára posztol a tréningekről. Ezekből viszont nehéz megállapítani, hogy melyik játékos milyen állapotban van, és azt is, ki, mennyit bírna játszani ma este a Szusza Ferenc Stadionban.

A jelenség, annak ellenére, hogy nem tetszik a drukkerek egy részének, érthető, mert nem lehet tudni, hogy az ismeretlen vírus mennyit vesz ki egy–egy játékosból, mert különböző erősséggel hat az emberekre. Nem hiába van az, hogy már több olyan eset előfordult a magyar labdarúgásban, hogy valaki negatív tesztet produkált, de a fertőzöttsége utáni további, más jellegű vizsgálatok eredményei miatt még nem mehetett vissza edzeni sem, nemhogy játszani. Mert egyébként mindenki csak fokozatosan térhet vissza.

Log into Facebook

null

„Csak a többi társamhoz tudok csatlakozni, miszerint semmiképpen nem foglalkozhatunk azzal, hogy ellenfelünk háza táján mik történtek. Gondoljuk csak át, az MTK ellen mi is egy hasonló fertőzéshullámból tértünk vissza, aztán kitűnő meccset játszottunk. Mindenféleképpen a lehető legkomolyabb felfogásban utazunk Budapestre, és maximálisan felkészülünk az Újpestből. Úgy gondolom, egy teljesen más meccset fogunk játszani, mint a múlt héten, viszont tilos annyi lehetőséget adnunk a hazaiaknak, mint tettük azt ’Várdán. A pontosság dönthet, de sokat kell kommunikálnunk is egymással a pályán, mert az nem igazán ment jól a múltkor. Reméljük, három ponttal térünk majd haza” - mondta Szabó János, a paksiak játékosa annak a klubhonlapjuknak, mely ikonikusnak nevezte őt.

A Paks egyébként Bognár György kinevezése után először a múlt héten, Kisvárdán kapott ki, de a website megfogalmazása szerint cél a mágikus 20 pont elérése a forduló végére, aminek köszönhetően ismét dobogó környéki helyezéssel büszkélkedhet a két csapat.

A két gárda egyébként az első körben már megmérkőzött egymás ellen, akkor az a találkozó volt a paksi stadion avatója, ám a lila-fehérek elrontották az ünnepet, mert 2-1-re nyertek.

Ma este ismét egyfajta ünnep lesz, mert az Újpest újra játszhat, többen pedig, nem csak a játékosok, a meggyógyulásukat is ünnepelhetik.

A kérdés, mit szól majd ehhez a Paks?

Legfrissebb híreink