Újpest: Novothny távozik

Hivatalos bejelentés.

Forrás: ujpestfc.hu

Novothny Soma kölcsönbe Dél-Koreába távozik az Újpesttől. Íme, a klub bejelentése:
 
"86-os számú gólvágónk messzi vizekre evez Újpestről.
 
A tavalyi idényben 17 találatig jutó és ezzel a gólkirályi címről éppen lemaradó, idén pedig 9 találatnál járó csatárunk leveszi a lila-fehér mezt és Dél-Koreába teszi át székhelyét.
 
24 éves labdarúgónk kölcsönbe távozik a másodosztályban (K League 2) két mérkőzés után a hatodik helyen álló Busan IPark FC együtteséhez, hogy ott építse tovább karrierjét.
 
Elköszönő játékosunk így nyilatkozott honlapunknak a papírok aláírását követően, akire még egy orvosi vizsgálat vár majd kint Busanban: 
 
„Szeretném megköszönni ezt a 1,5 évet, amely mondhatom, hogy eddigi karrierem legszebb időszaka volt. Megnyertük a csapattal tavaly a Magyar Kupát, a bajnokságban bronzérmesek lettünk és egy találattal lemaradva második lettem a gólkirályságért folyó harcban, ahol idén is versenyben lehettem ezért a titulusért. A harmadik hely közelében hagyom itt a fiúkat, remélem majd küldenek egy érmet, amikor nyáron átveszik őket.
 
Nagyon szépen köszönök mindent a klubnak, a társaknak, Vignjevic mesternek és a szakmai stábnak. Szereztem itt barátokat is, tényleg szép 1,5 évet töltöttem Újpesten.
 
A szurkolóknak azt üzenném, tudom, hogy voltak nehéz időszakok a kapcsolatunkban, lehet nem mindig találtuk meg a közös hangot, de rendkívül hálás vagyok nekik a csapat nevében is, hogy mindenhova elkísértek bennünket és tényleg az ország egyik legjobb táboraként biztattak. Sose fogom például elfelejteni, milyen hangulatot teremtettek a kupadöntőn nekünk melegítés közben vagy a februári derbin, ahogy buzdítottak minket.
 
Ez most ugye egy kölcsönszerződés, így nincs kizárva, hogy lehet fogunk még egymásnak örülni a szerzett gólok után”.
 
Sok sikert és még több gólt kívánunk neked Soma Dél-Koreában!"

Legfrissebb híreink