Újpest: majdnem kész igazolások

Fiatalok a célkeresztben.

Forrás: Facebook/Újpest FC

A koronavírus-járvány miatt sem áll meg a munka a magyar futballban. Újpesten most is aktívan dolgozik Kovrig Ákos játékosmegfigyelő egy erős, egységes újpesti utánpótlásért.

"Máskor is szoktam otthon dolgozni, statisztikákból, videókból, most leginkább erre tudok hangsúlyt fektetni.  Bár ugye jelenleg még senki nem tudja, hogy folytatódnak-e az idei küzdelmek, és ha igen, akkor milyen formában, de természetesen ettől még javában készélünk a jövő évre, azaz a nyári átigazolásokra. Úgyhogy ilyen szempontból nincs változás, gőzerővel dolgozunk azon, hogy még több fiatal tehetséget láthassunk a Tábor utcában a következő idényben is. Vannak saját felvételeim, ezeket szeretem használni elsősorban, és persze vannak még az interneten is. A számokban nincs semmi rendkívüli, én is a nemzetközileg elfogadott In-Stat adatokat használom, amihez tehetségkutatóként hozzáférésem van. Igaz, ezekben leginkább az idősebb korosztályok szereplenek, a 17-19 évesek, és abból is a kiemelt bajnokságokból van a legtöbb elemzés" - mondta. 

Befejeződhet a magyar bajnokság? Íme az NB I-es bizottság álláspontja - NB1.hu

 

Az Újpest leendő játékosállományáról is beszélt. "Nagyon bizakodó vagyok. Ugye átszervezés alatt áll az utánpótlás, pontosabban a 20-21 idényben más lebonyolításúak lesznek az bajnokságok. Mivel sajnos nem kerültünk be a 10 kiemelt akadémia névsorába, így a lehetőségeink egy kicsit szűkösebbek, mint ezeknek az egyesületeknek, de az infrastruktúra és a szakmai háttér adott, hogy idővel további játékosokat adjunk a felnőtt csapatnak, mert mindig ez a végcél. Remélem, hogy az elkövetkezendő években hasonló sikereket érünk el, mint mondjuk Csongvai Áronnal, aki ma már hétről hétre a nagy csapattal utazik és 13 hivatalos meccset játszott már lila-fehér színekben, vagy mint Katona Matyival, aki pedig állandó kerettag profi szerződéssel. De minden utánpótláscsapatunkba szeretnénk minőségi játékosokat igazolni" - fogalmazott.

S hogy mennyiben van befolyással a kiszemelt játékosok átigazolására a jelenlegi helyzet?

"Akikkel már felvettük a kapcsolatot, azoktól kapok videókat, hogy hogyan edzenek otthon, akik iránt meg érdeklődünk, azokkal is tudjuk tartani a kontaktot. Vannak már tervek, sőt majdnem kész igazolások is, de ez maradjon az én, a mi titkunk."

Legfrissebb híreink