Újpest: kulisszatitkok az új mezekről - részletek

Fantázianevet is kapott a szerelés.

Forrás: ujpestfc.hu

AZ ÚJPEST JELENTÉSE:

"A 2019-20-as szezon kezdetétől újra a Puma szereléseiben futnak pályára játékosaink. Ahogy az a magyar bajnokságban már szokássá vált, a legtöbb csapat 2 éves periódusokban igyekszik frissíteni mez garnitúráját. A kupagyőzelemmel lezárult szezont követően csapatunknál is megindult a kreatív munka, hogy a 2021-22-es szezonban már egy teljesen új szettben szerepelhessenek labdarúgóink.

Az “Új irány” fantázianevet kapó Puma által egyedi tervezésű első számú szerelésünk esetében – mely a csapattal egyetemben került kiválasztásra - egy látványos változást eszközöltünk, hiszen a függőleges csíkozás ezúttal egy “új irányban”, vízszintesen fut végig a srácok mezén. A lila színű vastag csíkokat hajszálvékony szálka-szerű díszsáv kíséri, a szett pedig lila nadrággal és fehér sportszárral válik teljessé. Szponzoraink csapatunk színeiben jelennek meg ezúttal, így alkotva tökéletes egységet a szerelés kialakításával. Éles bevetésen, a képeken Simon Krisztiánon látható összeállítást hamarosan a pályán is láthatjátok.

Újpest: videó az új mezekről - NB1.hu

 

Második szerelésünket Nikola Mitrovic mutatta be, akin egy fehér-lila színátmenetes szerelést láthatunk, az alsó részben 4 díszítő csíkkal. A “Tőletek” néven futó felsőt Séra Tamás (Ym Motares), hivatásos grafikus tervezte, aki a “Hatnull” óta szurkolója csapatunknak: “Elég későn kezdtem el igazán szurkolni a csapatnak. Mielőtt Újpestre költöztem volna, már akkor is szimpatizáltam a csapattal, de a 6-0 volt a meghatározó élmény.”

A mez kialakításában két fő tényezőt vett szempontnak:

“A színátmenet a grafikai világban egy népszerű eszköz, valamint remekül szimbolizálja a lila és a fehér mezek közti átmenetet. Újpestet is szerettem volna megjeleníteni benne, így jött a négy csík, mint a negyedik kerület szimbóluma”.
Egy mez kialakítása nem csak szakmai, vagy technikai szempontok miatt lehet nehéz, erről is beszélt Ym Motares: “Próbál az ember ilyenkor úgy tekinteni erre, hogy egy feladatot teljesít, viszont, amikor a kedvenc csapatodnak készítesz valamit, amögött van szív is, kicsit megremeg a ceruza a kezedben.”.

Junior Tallo ugyan mezszámát tekintve váltott, a rajta lévő Puma-csomag ismerős lehet. Harmadik szerelésünk egy korábbi mez, a 2019-ben debütált teljesen lila felső újradizájnolása volt (innen is a "Felfrissítve" címke). A szurkolók közt is népszerű szerelés megtartotta a fehér váll-elemeket, viszont az új szponzori lehetőségeinknek hála a Tippmix, valamint az 11teamsport is a mezhez illő fehér színben jelenik majd meg a srácok mellkasán, illetve hátán."

Legfrissebb híreink