Újpest: gólerős csatár érkezett - részletek

Hivatalos bejelentés.

Forrás: ujpestfc.hu

Az Újpest közleménye:

"Gólerős csatárt vásároltunk!

Mory Koné lila-fehérben folytatja

Újabb elefántcsontparti labdarugót köszönthetünk keretünkben, aki akár éktársa is lehet honfitársának, Junior Tallonak. Koné 2019 májusában került fel az európai futballtérképre, amikor áttette szülőfalujából székhelyét a lett bajnokságban szereplő BFC Daugavpils csapatához, ahonnan nagyon gyorsan leigazolta az örmény FC Shirak Gyumri. Remek évet zárt első teljes szezonjában, 28 bajnoki mérkőzésen szerzett 23 találatával gólkirálya volt, illetve őt választották meg az év játékosának az örmény első osztályban.

Úgyhogy semmi meglepő nincs benne, hogy újabb klubváltás következett karrierjében, az Ararat Yerevan futballistája lett, mellyel az idény végén egy kupagyőzelmet zsebelhetett be. Innen már ismerős lehet a neve a magyar futballt szerető szurkolóinknak, hiszen riválisunkat, a MOL Fehérvár FC-t pont az Ararat búcsúztatta a nemzetközi kupától, azon a két összecsapáson is kezdőként kapott helyet új csatárunk akit megvásároltunk korábbi klubjától.

A 178 centiméter magas, 70 kilogrammos játékosunk így nyilatkozott a szerződés aláírása után:

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek Újpesten, már türelmetlenül várom, hogy pályára léphessek a csapatban. Remélem, hogy sok gólt sikerül szereznem, és szép sikereket tudunk elérni együtt lila-fehérben.”       

Újdonsült csatárunk a jövőben az 98-as számú szerelésben fog pályára lépni!"

Duchatelet az nb1.hu-nak adott interjújában már beharangozta Mory Koné érkezését:

Legfrissebb híreink