Újpest: döntött a Kúria, vége a címervitának?

De mi lesz az FTC ellen?

Forrás:

Évek óta tart a vita Újpesten, Roderick Duchatelet, az Újpest FC tulajdonosa, illetve az anyaegyesület, az UTE között, ami miatt a belga üzletember megváltoztatta az újpesti focicsapat címerét (a további részletekkel évek óta foglalkozunk, erre a linkre kattintva lehet tájékozódni). Az UTE azonban jogi lépésekkel válaszolt a fejleményre, a változtatás a szurkolóknál is kiverte a biztosítékot.

Az UTE megnyerte a pereket, az Alkotmánybíróság meg úgy határozott, hogy a Kúriának kell végleges döntést hoznia az ügyben, mely a goal.com magyarországi kiadása szerint ma megtörtént.

„A döntés szerint 30 napon belül vissza kell állítania az Újpest FC-nek az eredeti állapotot, vagyis ismét a régi címerrel mezeken kell kifutniuk az újpesti játékosoknak a pályára. A helyzetet amúgy egyszerűsíti, hogy információink szerint hamarosan megvásárolja a klubot egy új tulajdonos és az első döntése a címer visszaállítása lesz.”

Az biztos, hogy az FTC ellen még nem a régi címerben lépnek pályára az Újpest játékosai, mert a címereket nem elég felvarrni/felvasalni a mezekre, azokat még jóvá is kell hagyatni az MLSZ illetékeseivel.

Az FTC ellen egyébként, akárcsak Debrecenben, a Groupama Arénában és Kispesten, ott lesznek a lilák ultrái, akik nyáron, a bajnokság kezdete előtt jelentették be, hogy a legfontosabb rangadókon tiszteletüket teszik majd.

Nem nehéz kitalálni, hogy szurkolásuk egyik fő mozgatórugója mi lesz majd ezúttal is...

FRISSÍTÉS, 14.52:

FRISSÍTÉS, 18.14:

Legfrissebb híreink