Újabb részletek az épülő Bozsik József Stadionról

Igazán korszerű létesítményt építenek.

Forrás: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Mint már korábban megírtuk, elérte a legmagasabb pontját az új Bozsik stadion, ennek apropóján megtartották a bokrétaünnepséget.

Az építést közösen végzi a West Hungária Bau Kft. és a Pharos '95 Sportpályaépítő Kft. az Óbuda Építész Stúdió Kft. tervei alapján. PERI termékeket használtak az alapozáshoz, a felszerkezet falaihoz, a pillérekhez és a födémek zsaluzásához is.

A 10 ezer négyzetméteres játéktérrel rendelkező aréna fedett lelátókkal fog rendelkezni és több, mint 8000 nézőt tudnak majd vendégül látni. Egy háromemeletes főépületet is felhúznak, ahol a sporttechnológiai területek, a VIP helyiségek, a gépészeti terasz, valamint a fő kamera- és közvetítő állások kapnak majd helyet.

438 parkolóhelyet alakítanak ki és a korszeszűr pályavilágítás HD-minőségű közvetítéseket tesz majd lehetővé. Az építkezés során 1300 előregyártott vasbeton-elemet, 670 tonna acélszerkezetet és 2700 köbméter monolit vasbeton-szerkezetet használnak fel. A stadion a besorolása alapján a legmodernebb, UEFA 4-es, illetve az MLSZ I. osztály A-kategóriájának megfelelő minősítésű lesz.

Legfrissebb híreink