Újabb feljutót verne a tavalyi meglepetéscsapat - előzetes

A kaposvári játékos egykori csapatát szomorítaná.

Forrás:

A hétvégén a második fordulót rendezik meg az NB I 2019/2020-as idényében. A játéknap a Kaposvár-Mezőkövesd mérkőzéssel rajtol. Az újonc Rákóczi az első fordulóban ugyan két gólt szerzett a MOL Fehérvár otthonában, de a pontszerzés nem sikerült, mivel Marko Nikolics csapata 4-2-re diadalmaskodott. Disztl László a vereség ellenére sem volt elégedetlen, szerinte a kaposváriak jó teljesítményt nyújtottak. Hozzátette, két-három meccsre még szükségük van ahhoz, hogy felvegyék az élvonal ritmusát. 

A Kaposvárnál egyébként Hegedűs Dávid, Nagy Richárd és Ur László is megfordult a Kövesdben. Nagy elmondta, rengeteget köszönhet a Mezőkövesdnek.

"Vácról igazoltam Mezőkövesdre, ahol végigcsináltam a felkészülést, majd Kaposvárra kerültem kölcsönben. Szeretném leszögezni, hogy rengeteg mindent köszönhetek a mezőkövesdi klubnak, különösen Tóth Lászlónak, aki bízott bennem a váci, viharosabb időszakot követően.

Az köztudott, hogy nem játszhattam, csak edzettem fél évig, mert nem hosszabbítottam szerződést, ennek ellenére a Mezőkövesd mindenben partner volt, kitartott mellettem. Sőt, azzal is, hogy kölcsönbe kerültem a Rákóczihoz segítették a pályafutásomat" - nyilatkozta Nagy Richárd.

 

A Kövesd a ZTE után újabb újonccal méri össze az erejét. Kuttor Attila csapata az első akadályt sikerrel vette, és a kövesdi drukkerek abban bíznak, hogy a Kaposvár sem tör borsot az orruk alá. A kék-fehérek ellen góllal mutatkozott be Budu Zivzivadze, akinek a Kínába távozó Sztefan Drazicsot kell pótolnia. Tóth László szakmai igazgató már hetekkel ezelőtt is sokat várt a grúz légióstól, erről az nb1.hu-nak is beszélt. 

Pekár László szerint fontos volt a jó rajt, és ha kicsit jobban koncentrálnak, magabiztosabb győzelmet is arathattak volna a ZTE ellen. Pekár egyébként arra készül, hogy sok néző előtt léphetnek pályára.

"Egyébként én úgy érzem, hogy pozitív hatással lesz majd ránk az, hogy várhatóan sok néző előtt léphetünk pályára, ez ugyanis inkább fel kell, hogy dobjon minket, mintsem, hogy nyomasszon.

Én személy szerint, ki tudom zárni a külső körülményeket, legalábbis nem nagyon szoktam a nézőtéri dolgokkal foglalkozni. Az viszont biztos, hogy minél többen vannak a lelátókon, annál jobb" - fogalmazott Pekár, aki elárulta, a három pont megszerzése a céluk.

17.00: Kaposvári Rákóczi FC–Mezőkövesd

Legfrissebb híreink