Új edző a Fradinál

Hivatalos bejelentés.

Forrás: fradi.hu

Íme, a klub bejelentése:

„Új edzővel bővül a Ferencváros labdarúgócsapatának stábja. A spanyol Unai Melgosa Zorrilla honfitársához, Alberto Bosch-hoz, valamint Máté Csabához hasonlóan másodedzőként segíti a jövőben Sergei Rebrov munkáját.

Melgosa 1976. január 11-én született a baszkföldi Bilbaóban. A 43 éves szakember nem érkezik ismeretlen környezetbe, hiszen az ukrán Dinamo Kijevnél már dolgozott együtt vezetőedzőnkkel, Sergei Rebrovval, valamint egyik másodedzőnkkel, Alberto Bosch-sal is. Melgosa Spanyolországban dolgozott az Athletic Bilbaónál és a Málaganál is, érdekesség, hogy az előbbi klubban nemcsak edzőként, hanem másik szakmájában, pszichológusként is dolgozott.

2015 és 2017 között az ukrán Dinamo Kijev U19-es csapatának volt a vezetőedzője, amellyel az ifjúsági Bajnokok Ligájában is szerepelt. Mivel Rebrov akkor híresen támaszkodott a Dinamo utánpótlására, így a két szakember tökéletesen ismeri egymás munkamódszereit. A klubból – például Volodimir Sepeljev, Mykola Shaparenko vagy Viktor Tsygankov személyében – több labdarúgót is adtak fel az ukrán felnőtt válogatottnak.

Melgosa Ukrajnából Katar felé vette az irányt, ahol szintén fiatalokkal dolgozott az Aspire akadémián. Az ott folyó munka már a 2022-es katari világbajnokság miatt is igen fontos az országnak. Ezt bizonyítja, hogy a 2014-ben U19-es Ázsia-kupát nyert csapatból mindenki ezen az akadémián nevelkedett.

Ami ennél is figyelemreméltóbb, hogy Katar 2019-ben a felnőttek között is megnyerte az Ázsia-kupát. Ebben pedig Melgosának is benne volt a munkája. A 2018-as Ázsiai Játékokon ő ült ugyanis a katari U23-as válogatott kispadján. A keretből négy játékos is tagja volt a 2019-es Ázsia-kupán győztes katari felnőtt nemzeti csapatnak."

Legfrissebb híreink