UEFA: vége a szezonnak?

Megszólalt a szövetség elnöke.

Forrás:

Aleksandar Ceferin, az UEFA elnöke a La Repubblicának nyilatkozott a felfüggesztette szezon jövőjéről, valamint, hogy a szövetségnek több terve is van a folytatást illetően.

Ceferin ez mondta el:

 

,,Ebben a drámai időszakban az emberek egészsége a legfontosabb, valamint hogy kilábaljunk ebből a krízisből. A futballszünet is jól mutatja, hogy Európa és az egész világ is megállt. Nem tudjuk, mikor lesz ennek vége, de már van A, B és C-tervünk is. Állandó kapcsolatban vagyunk a nemzeti szövetségekkel, a klubokkal, létrehoztunk egy munkacsoportot is. De ahogy mindenki másnak, nekünk is várnunk kell."

 

Mondanivalóját azzal folytatta, hogy még semmi biztosat nem tud arról, hogy mikor folytatódhat a futballélet:

,,Folytathatjuk májusban, június elején vagy június végén. Ha ez nem sikerül, akkor ennek a szezonnak vége. Még akár az is előfordulhat, hogy akkor kezdjük az idényt, amikor a következő kezdődne, ebben az esetben az tolódna egy keveset."

Ceferin hozzátette, megvárják, hogy mi a legjobb megoldás a klubok és a szövetségek számára. Az elnök nem örülne annak, ha zárt kapuk mögött kellene lejátszani a mérkőzéseket, beleértve a BL döntőt is. Sok kritika érte az UEFA-t amiatt, hogy engedte a Valencia-Atalanta BL-meccs megrendezését. Arról az esetről így nyilatkozott:

,,Amikor ezt a meccset lejátszották, akkor Európában még mindenhol folytak a bajnokságok. Ez a meccs zárt kapus volt, és a stadion előtt lévő szurkolókat a spanyol hatóságok felügyelték. De a milánói meccs miatt is kapjuk a kritikákat. Február 19-én még ki gondolta volna, hogy az egész járvány epicentruma Lombardia lesz?"

Legfrissebb híreink