Túlélők viadala: hat csapat küzd a kiesés ellen - elemzés

Őrületes izgalmak lesznek az NB I véghajrájában.

Forrás:

Sokan vitatkoznak arról, hogy az OTP Bank Liga mostani lebonyolítása mennyire jó, de az vitathatlan, hogy a lényeges kérdések csak a szezon végén dőlnek el. A bennmaradásban még a hatodik helyen álló Mezőkövesd sem lehet biztos, így a maradék négy fordulóban komoly izgalmak lesznek a táblázat hátsó régiójában.
 
A kövesdiek kisebb gödörbe kerültek az utóbbi hetekben, Kuttor Attila csapata az előző hat fordulóban csupán a Honvédot fektette két vállra, a maradék öt meccset egytől egyig elbukta a gárda. A Mezőkövesd a maradék négy meccsén szintén nehéz helyzetben lévő együttesekkel néz farkasszemet, a hétvégén például a Diósgyőr elleni megyei rangadón léphetnek egyet a túlélés felé Drazsicsék.
 

null

null

 
A hetedik helyen álló MTK sincs bombaformában, a kék-fehérek három meccs óta nem tudnak pontot szerezni az NB I-ben. Ezt a negatív szériát Pakson szakíthatják meg Lucsánszky Tamás játékosai a hétvégén. A Tolna megyei vizit azért is lesz fontos a kék-fehéreknek, mert egy esetleges győzelemmel egy közvetlen riválissal szemben tudnának ellépni. Szintén fontos lehet a Mezőkövesd elleni ütközet, amelyet a jövő héten rendeznek meg. Az utolsó két játéknapon a Vidi és a Honvéd ellen gyűjthetnek értékes pontokat Kantáék.
 

null

null

 
A Puskásnál nemrég edzőváltás történt, és úgy tűnik, az "új seprű" jól söpör, hiszen az előző két találkozón négy egységgel gazdagodtak a felcsútiak. Ennek ellenére a pezsgőt még hiba lenne behűteni a Pancho Arénában, mivel a Felcsút sorsolása nagyon keménynek tűnik. Komjáti András egylete a zárásig a Vidivel, a Honvéddal, az Újpesttel  és a Fradival is megküzd. 
 

null

null

 
Az újonc Kisvárda a hétvégén a Haladás koporsójába verhet még egy szöget. Ezt követően két idegenbeli túra vár a kisvárdaiakra, majd az utolsó játéknapon a Mezőkövesd vizitál Várdán. Nem lenne nagy meglepetés, ha a Kövesd elleni meccs a túlélés jegyében zajlana. 
 

null

null

 
A 10. helyen tanyázó Paks óriási gödörben van. Csertői Aurél csapata legutóbb február végén diadalmaskodott a bajnokságban, azóta hét összecsapáson csupán két ponttal gazdagodott a Tolna megyei egylet. Gyülekeznek tehát a viharfelhők a paksi stadion fölött, de a következő három játéknapon a közvetlen vetélytársak ellen meghosszabbíthatja élvonalbeli tagságát a zöld-fehér alakulat.
 

null

null

 
Ha most lenne vége a bajnokságnak, a DVTK-drukkerek a következő szezonban csupán másodosztályú meccseken biztathatnák kedvenceiket. A miskolciakra a hétvégén a megyei ellenlábas Mezőkövesd otthonában vár "hatpontos" bajnoki, és nem csupán a presztízs miatt. Az utolsó három fordulóban elég kemény diókat kéne feltörniük a diósgyőrieknek, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a gárda az utóbbi években a szakadék szélén egyensúlyozott, ám eddig mindig elkerülte a kiesést. Ebbe kapaszkodhatnak a játékosok és a szurkolók is.
 

null

null

Néhány hete a fociszeretők zöme már tuti kiesőként könyvelte el a Haladást, de a szombathelyi csapat megemberelte magát az utóbbi hetekben, bár a Loki szombaton megállította Horváth Ferencéket, így jelenleg hét egység választja el őket az üdvösségtől. Ha figyelembe vesszük, hogy a bajnokságból már csak négy kör van hátra, a Vas megyeiek sorsa már nem csak a saját kezükben van.
 

null

null

Legfrissebb híreink