Tőzsér és a nem túl acélos Fradi

A bajnok egyik legfontosabb erősségére is rámutatott.

Csupán egyenlíteni tudott, pontot szerezni nem a Debrecen szombat este a végül 2-1-re nyerő bajnokcsapat, a Ferencváros vendégeként, ám az utolsó, 33. játéknap előtt így is a saját kezében van a harmadik helyen álló együttes sorsa. Ezt tudja jól a DVSC csapatkapitánya, Tőzsér Dániel is, aki az nb1.hu-nak nyilatkozva elárulta: fiatal csapattársainak és klubjának is sokat jelentene az Európa-liga szereplés.
 
„A minőségi befejezések szokás szerint hiányoztak, ezzel a problémával az egész idényben nem tudtunk mit kezdeni – kezdte a debreceni csapat korábbi 31-szeres válogatott középpályása, Tőzsér Dániel, aki vasárnap ünnepli 34. születésnapját. – A helyzeteink megvoltak, mégsem tudtunk élni velük. Úgy gondolom, hogy egy nem túl acélos Ferencvárostól kaptunk ki, a Fradi viszont ezért is bajnok, hiszen az ilyen mérkőzéseket is meg tudja nyerni.”
 

null

null

A bronzérmes pozícióért, azaz az Európa-liga-selejtezős indulási jogért zajló versenyben a fővárosi vereséggel sem lett rosszabb a Loki helyzete, hiszen riválisai közül az Újpest kikapott (1-0-ra a Puskás Akadémiától), míg a kétpontnyi lemaradással álló Honvéd egy őrült meccsen ikszelt (4-4) a Diósgyőrrel. A képlet egyszerű: amennyiben a május 19-én, vasárnap sorra kerülő utolsó játéknapon a Debrecen vendéglátóként legyőzi a Paksot, az ellenfelek eredményétől függetlenül bronzérmesként zár.
 
„Nem kell mellébeszélni, pontosan tudjuk, hogy ha megnyerjük a hazai meccsünket, akkor mi vagyunk a harmadikok, tehát igazából a saját kezünkben van minden. Nagyon örülnénk neki, ha sikerülne a dobogón zárni, hiszen azon túl, hogy dicsőség volna a Fradi és a Vidi mögött végezni, a klubnak is nagy segítség lenne anyagilag, ha oda tudnánk érni a harmadik helyre. 
A fiatal játékosainknak is remek lehetőség volna a nemzetközi szereplés, hiszen sokan először mutathatnák meg magukat” – mondta Tőzsér.
 
Hatos Szabolcs
 

Legfrissebb híreink