Tovább zuhant a DVTK az NB II felé

Fellélegezhet a Kövesd.

Forrás:

Mezővesd-Zsóry FC - Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)
Mezőkövesd, 3425 néző, v: Andó-Szabó
gólszerzők: Pekár (17.), Cseri (75.), Moutari (86.)
sárga lap: Pekár (16.), Iszlai (63.), illetve Sesztakov (20.), Prosser (23.), Márkvárt (89.)
Mezővesd-Zsóry FC: Szappanos - Farkas, Pillár, Katanec, Eperjesi - Meszhi, Iszlai - Vajda (Moutari, 71.), Pekár (Cseri, 63.), Bertus - Drazic (Koszta, 85.)
Diósgyőri VTK: Antal - Polgár, Brkovic, Tamás - Sesztakov, Szabó (Tajti, 80.), Márkvárt, Tóth (Vernes, 32.), Juhar (Korbély, 57.) - Hasani, Prosser
 
 
Egy megyei rangadó mindig óriási presztízzsel bír. Ez hatványozottan igaz volt a Mezőkövesd-Diósgyőr meccsre, hiszen mindkét csapat helyzete elég kényelmetlen. A szombati bajnoki után a kövesdiek jutottak levegőhöz, hiszen a 3-0-s diadalnak hála hét pontra duzzadt Kuttor Attila csapatának az előnye a már kiesést jelentő 11. helyen tanyázó DVTK-val szemben.
 
A Kövesdben a házi gólkirály Drazsics ezúttal az előkészítésben jeleskedett, ő adta a gólpasszt Pekárnak a 17. percben. A hazaiak aztán a meccs végét még alaposan megnyomták, hiszen Cseri és Moutari is betalált. Érdekesség, hogy mindkét játékos csereként kapott lehetőséget Kuttor mestertől. A mezőkövesdiek egyébként zsinórban három vereség után tudtak ismét három pontot szerezni az NB I-ben. 
 
A miskolciak egyébként a megyei riválist nem tudták két vállra fektetni a bajnokságban, két vereség mellett csupán egy döntetlent tudnak felmutatni. Fernando Fernández csapatának egyre nehezebb a helyzete, fogynak a meccsek, de a veszélyes zónából nem tudnak ellépni a piros-fehérek. A drukkerek a nehéz helyzet ellenére sem fordultak el a Diósgyőrtől, a megyei rangadón is több százan buzdították a helyszínen Antalékat. 
 
Összeállítások, gólok története, és tabella a többi mérkőzésről is a linkre kattintva érhető el.
 

Legfrissebb híreink