Tizenegyesek párbaja Kispesten: Király és Iszlai nyert

Budapest - Tovább álmodozhatnak a szombathelyiek a dobogóról,

Forrás:

Az előző forduló előtt a Honvédnak és a Haladásnak is volt még némi esélye arra, hogy nemzetközi szereplést érő helyen végezzen a bajnokságban, de igazából még a bronzérem megszerzésének a lehetősége sem tűnt 100%-ig lehetetlen küldetésnek. Aztán a kispestiek kikaptak a bajnokcsapattól, a szombathelyiek megverték a Békéscsabát, ezek az eredmények meg azt jelentették, hogy már csak a vasiak álmodozhattak tovább.

 

Azok a vasiak, akik a játéknap előtt két pontra voltak a harmadik Loki mögött lemaradva a hatodik helyen, így adott volt a lehetőség: újabb siker esetén akár még jobban a tűz közelébe érhetnek. Ezek után mondani sem kell, hogy a Honvéd kezdett aktívabban, az első percekben volt egy Youla-fejes és egy Botka-lövés a hazaiak részéről, majd kiegyenlítődött a játék, kis idő múlva Németh és Gsaál egy akción belül szerezhetett volna egy-egy szombathelyi gólt.

A ritmusváltások hiányoztak a leginkább a két gárda játékából, így kevés volt a váratlan megoldás is, ami ugye az igazi ziccerek kialakításának a legfontosabb alapfeltétele. Így nem volt semmi meglepő abban, hogy rúgott gól nélkül vonulhattak a pihenőre a csapatok.

 

Fordulás után nem sokkal a Honvéd előtt hatalmas lehetőség adódott, de Holender gyengén elvégzett tizenegyesét Király gyors vetődéssel kiütötte. A hiba picit megfogta a piros-feketéket, olyannyira, hogy Botka hibája után emberhátrányba kerültek, a kapott tizenegyest meg Iszlai magabiztosan értékesítette.  Ezek után elkeseredetten próbált támadni a Honvéd, de a játékosain érződött a kapkodás. A szombathelyiek viszont nyugodtan, magabiztosan védekeztek Király vezérletével.

 

A szombathelyiek tovább álmodozhatnak

 

Honvéd-Haladás 0-1 Élő közvetítés a linkre kattintva olvasható

Legfrissebb híreink