Tizenegyes volt – interjú a Diósgyőr triplázó játékosával

Új kilátásba helyezte Vernes a vitatott jelenetsort.

Forrás: DVTK

Volt csapatát szomorította az élvonalbeli bajnokság 32. fordulójában 4-4-re végződő Honvéd–Diósgyőrön Vernes Richárd, aki szombat délután három góllal járult hozzá a fordulót követően tízedik, már nem kieső helyen álló DVTK budapesti pontszerzéséhez. Az nb1.hu-nak nyilatkozó Vernes szabadrúgása idézte elő a meccs – de lehet, hogy a szezon egyik – legvitatottabb jelentét is. 
 
Jól tudom, hogy szombatig egy meccsen még egyszer sem szerzett három gólt az NB I-ben?
Az első osztályban eddig ez valóban nem sikerült. Tavaly volt egy mesterhármasom az MTK ellen a Zalaegerszeg játékosaként a másodosztályban, meg korábban sikerült tripláznom a Ligakupában is, de az NB I-ben még nem éltem át hasonlót.
 
Az első gólja kifejezetten vitatott körülmények között született a 49. percben – miként emlékszik a szabadrúgása után megítélt büntető körüli szituációra? 
Kivártam egy picit a szabadrúgás előtt, nem tudtam, hogy lesz-e sípszó vagy sem, aztán végül abban a pillanatban sípolt a játékvezető, amikor elrúgtam a labdát. Danilo gondolom azt hitte, hogy a játékvezető visszafújta a szabadrúgást, ezért kézzel lehúzta a labdát, de lényegében sípszó után kezezett, ezért úgy gondolom, hogy ez tizenegyes volt.
 

Így ítéltek botrányos 11-est a Honvéd-DVTK-n - videó - NB1.hu

Senki nem értette, hogy miért ítélte meg Berke Balázs. 

Az ön három gólja is nagy szám, de csapatától, a Diósgyőrtől is szép teljesítmény a négy. Ha a teljes idényben így ment volna, most aligha kéne izgulni a kiesés miatt…
Nézegetnénk visszafele, hiszen nagyon sok pontot elhullajtottunk korábban, többször is egyéni hibák miatt veszítettünk pontokat, ugyanakkor nem érdemes ezzel sokat foglalkozni, hiszen nem egy olyan meccs is volt, melyet szerencsével tudtunk hozni. Ilyen a foci. A lehetőség a kezünkben van, az utolsó fordulóban szeretnénk elérni a célunkat, jövőre is az NB I-ben szeretnénk szerepelni!
 
Mit jelent a DVTK futballistáinak, hogy az utolsó hetet nem kieső pozícióban töltik?
Mindenképpen pozitív töltetet ad ez a csapatnak, örülünk, hogy végre úgy zárul egy forduló, hogy nem kieső helyen állunk. 
 
A Diósgyőr évek óta az utolsó játéknapon biztosítja be az élvonalbeli tagságát. Noha csak tavaly nyáron igazolt Miskolcra, ön szerint mi kell ahhoz, hogy a következő idényben ne kelljen eddig izgulni?
Igazából nem az én dolgom megválaszolni ezt a kérdést, az én dolgom az, hogy a pályán úgy teljesítsek, ahogyan elvárják tőlem. Azért remélem, hogy az új idényben jobban összeáll a csapat és komolyabb célokért tudunk majd küzdeni. 
 
Hatos Szabolcs
 

Legfrissebb híreink