Szombaton bentmaradhat a Puskás Akadémia

Európába hajtó ellen lépnek pályára a felcsútiak.

A Kisvárda ellen, Felcsúton elszenvedett 4-0-s vereség után lett újra és átmenetileg Komjáti András a Puskás Akadémia vezetőedzője. Komjáti stabilizálta a csapata védekezését, amit jelez, hogy az azóta lejátszott 3 mérkőzésen mindössze 2 gólt kaptak a felcsútiak.
 
Komjátival a gárda 0-0-játszott Pakson, majd hazai pályán 1-0-ra verte a Mezőkövesdet, a legutóbbi fordulóban meg 1-1-et játszott a Vidi vendégeként. Papíron egyébként kemény menet vár még a felcsútiakra az idei bajnokságban (Honvéd otthon, Újpest idegenben, Ferencváros otthon), ám a gárdának saját kezében van a sorsa és ez akkor is igaz, ha a kispestiek és az újpestiek is a nemzetközi porondért harcolnak.
 
A Puskás Akadémia ugyanis már most hétvégén meghosszabbíthatja az élvonalbeli tagságát. Mégpedig a következők miatt, a jelentést a klub honlapja készítette:
 

Így juthat ki a Honvéd Európába - NB1.hu

Így juthat ki a Honvéd Európába

„Egyik csapat számára sem kicsi a tét a szombat délutáni randevún: a Komjáti-tanítványok egy győzelemmel – a Vidi DVTK elleni pontszerzése esetén – megválthatják a jövő szezonbeli első osztályú tagságot, míg a Honvéd számára a siker azt jelentetné, hogy továbbra is biztosan versenyben marad a dobogóért folytatott háromcsapatos (a Debrecen és az Újpest pályázik még a bronzra) különbajnokságban.
 
A két gárda hasonló formát mutat a legutóbbi fordulókban – öt meccsen két vereség, két döntetlen és egy győzelem a mérleg mindkét oldalon, mint ahogy az is egyezik, hogy az utolsó három alkalommal a felek egyaránt veretlenek tudtak maradni. A mieink jelen pillanatban 35 pontjukkal a 7. helyen állnak a táblázaton, míg ellenfelünk az 5. pozícióban tanyázik; Supka Attila legényei eddig 44 pontot szereztek.
 
A Honvéd ellen a 2018/19-es mérleg teljesen kiegyenlített: az ősszel a Pancho Arénában Josip Knezevic góljával mi diadalmaskodtunk, az MTK-pályán 2–1-re kikaptunk; Holender Filip két védelmi hibából szerzett duplájára már csak Radó Andrásnak volt válasza. A pályaválasztó tehát eddig mindent vitt.”
 
A Puskás Akadémia-Honvéd mérkőzéseknek mindig különleges ízük van, de ez az állítás most szombaton még hatványozottabban igaz lesz!

Legfrissebb híreink