Szerződést hosszabbított az Újpest a 3 titánnal - reakciók

Hivatalos bejelentés.

Forrás:

ÍME, AZ ÚJPEST BEJELENTÉSE:

"A három titán a következő években is a negyedik kerületben folytatják!

Szerződést hosszabbítottunk Csongvai Áronnal, Katona Mátyással és Máté Zsolttal


Fiatal tehetségeink 2019-ben írhatták alá csapatunkkal első profi szerződésüket, közel 2 év elteltével pedig már komoly NBI-es rutinnal büszkélkedhetnek. A sort Katona Mátyás kezdte meg, ő 2019 áprilisában került fel a felnőttek közé, őt követte Máté Zsolt, aki júniusban, majd Csongvai Áron októberben jelentkezett először tréningre az NB I-es gárdánknál.

A legmagasabb osztályban való bemutatkozás elsőként belső védőnknek adatott meg, aki korábbi klubja, a Budapest Honvéd ellen húzhatta először magára a lila-fehér csíkos dresszt, ezt azóta további 11 találkozó követte és 2 gól.
Csongvai Áron 2020 januárjában a DVSC ellen vívott meccsen tapasztalhatta meg az NBI tempóját, mérkőzéseinek számát pedig azóta a Magyar Kupákat is beleszámolva 26 pályára lépés és 3 gól szerepel a neve mellett.
A sort Katona Matyás zárta, aki a tavalyi szezon utolsó derbijén, csereként tapasztalhatta meg milyen érzés a játéktérre lépni. Első találatát a Dunaújváros ellen szerezte meg a MMK-ban (MOL Magyar Kupa – a szerk.) míg az OTP Bank Ligában háromszor is a 27-es mezben bizonyíthatott.

Játékosaink a szerződést aláírását követően így nyilatkoztak honlapunknak:

Csongvai Áron: Nagyon boldog vagyok, hogy hosszabbítani tudtam itt Újpesten. Nagyon sokat köszönhetek ennek a klubnak, hiszen itt tudtam bemutatkozni életem első NB I-es mérkőzésén. Próbálok ugyanígy teljesíteni, tovább dolgozni, a legjobbat, legtöbbet kihozni magamból, hogy minél jobb eredményt érjek el én is és a csapat is.

Katona Mátyás: Nagyon örülök, hogy aláírhattam az új szerződésemet. Azt gondolom, hogy ez egy plusz motíváció, hogy a klub ezt felajánlotta nekem és a többieknek. Itt játszottam életem első NB I-es találkozóját, és nagyon boldog vagyok itt Újpesten.

Máté Zsolt: Nagyon boldog voltam, amikor felajánlották a szerződéshosszabbítás lehetőségét, és megmondom őszintén, hogy nem sokat vaciláltam, hogy elfogadom-e. Nagyon jól érzem magam Újpesten, sokat köszönhetek a klubnak, jelenleg Magyarországon más színekben nem is tudnám magam elképzelni, úgyhogy hosszú távon itt képzelem el a pályafutásomat. " 

Legfrissebb híreink