Szektorbezárás a Fradinál, milliós bírság - ezúttal sem kegyelmezett a FEB

Magyarország - Ismét ülésezett a Fegyelmi Bizottság.

Forrás:

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) május 31-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.
 
NB I
 
- A FEB az FTC–Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások  megsértéséért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása), szurkolóinak nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért 4.000.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A súlyos büntetés döntő mértékben annak köszönhető, hogy a pirotechnikai eszközök füsthatása miatt a játékvezetőnek 2,5 - 3 percre félbe kellett szakítani a mérkőzést, továbbá a B1 szektorban használt pirotechnikai eszköz csonkolásos sérülést okozott egy 6 éves gyermeknek, akit mentő szállított el a sportlétesítmény területéről. A FEB továbbá elrendeli a Groupama Aréna (Stadion)  „B1”, „B2”, „B3” és „C1” szektorainak 1 (egy) soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésen történő lezárását.
 
A FEB a Diósgyőrt, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 450.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
 

- A FEB tárgyalás megtartása után az FTC–Vasas mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-vel szemben kiszabott pénzbüntetést 800.000 Ft-ra mérsékelte.
 
- A FEB a Fehérvár–Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Fehérvárt, mint visszaesőt mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 800.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
 
- A FEB a Honvédot, mint visszaesőt szurkolóinak  pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
 
- A FEB a Vasas–Haladás mérkőzéssel kapcsolatban a Vasast, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (a női játékvezető és az MLSZ szidalmazása) 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
 

Legfrissebb híreink