Supkának kellett, mégis Pakson kötött ki – interjú Bobál Dáviddal

A ZTE csatáráról is mesélt.

Forrás: Paksi FC

Nem lépett pályára egyszer sem az ősszel a Dukla Praha csapatában, ennek ellenére kapós maradt Bobál Dávid az átigazolási piacon. Érdeklődtek iránta Ausztriából is, itthonról meg a Paks és korábbi csapata a Honvéd. A kispestiek bajnokcsapatának oszlopos tagja volt és gyakorlatilag már mindent megbeszélt Supka Attilával a visszatéréséről, mégis a tolnaiak játékosa lett. Beszélgetésünket a világ legegyszerűbb kérdésével indítottuk, nem véletlenül.
 
Hogy vagy?
Úgy mentem ki Prágába, hogy nem voltam százszázalékos állapotban. Igaz, már a Honvédban sem az utolsó meccseken. Az Achilles-inammal voltak gondok, de október vége óta jól vagyok és ami szintén nagyon fontos, minden edzésmunkát el tudok végezni.
 
Mi történt veled pontosan Prágában?
Az első, kint töltött hónapom végére ismét előjött a sérülésem. Nagyon sokat tanultam az esetből, annyi szent. A szezon végén meg odamentem az edzőmhöz, kértem, hagy jöjjek el, mert játszani szeretnék. Előbb említettem, hogy október vége óta jól vagyok, de sem nekem, sem nekik nem jó, ha csak ott vagyok, de nem játszom, hanem csak a kispadon ülök. Így megegyeztünk a korrekt elválásban.
 
Amikor a hivatalos bejelentés előtt megírtam, hogy eljössz Prágából, arról adtam hírt, hogy ha minden igaz, visszamész Kispestre. Miért nem így lett?
A Honvéd utolsó meccsén, az Újpest ellen ott voltam az MTK stadionjában. A mérkőzés után beszéltem is Supka Attila vezetőedzővel, aki szerette volna, ha visszatérek. A vezetőség részéről viszont az a jelzés érkezett, hogy létszámban megvannak, mert legutóbb igazoltak három védőt.
 
Paks a nyugalom és az állandóság szobra az NB I-ben. Ezek a tulajdonságai voltak a legvonzóbbak a számodra?
És itt az új stadion, az edzőpályák is épülnek, így még jobbak lesznek a körülmények a munkavégzéshez. Jó társaságba kerültem. Mondjuk azt, hogy jó a csapatszellem, akkor is mindig megtapasztaltam, ha a Paks ellen játszottam. A gárda stabilan NB I-es régóta, jövőre talán még merészebb céljaink is lehetnek. A vezetőség és a szakmai stáb éreztette, hogy szeretnék, ha hozzájuk kerülnék. Mondjuk, a Dukla részéről is megvolt ez szóban. Remélem, most tettekben is így lesz, de félre ne értsen senki, tudom, hogy ehhez én kellek a legjobban, hogy megvalósuljon. 
 
Milyen lesz Pakson élni Budapest és Prága után?
Meccsek miatt voltam eddig csak a városban, a költözésemre az edzőtábor után kerül sor. Számomra mindegy, hogy nagy vagy kisvárosról van szó, az ember mindenhol jól érezheti magát, megtalálhatja a számításait. Az is fontos, hogy nincsen messze Budapesttől.
 
Lesz jövőre Bobál-Bobál párharc az NB I-ben?
Nagyon remélem, hogy igen. Geri Zalaegerszegre igazolt. Fél évben állapodtak meg egyelőre, de ha a gárda feljut az élvonalba, akkor, ha minden igaz, maradhat, főleg, ha jól és eredményesen játszik. Régi álma, hogy stabilan NB I-es játékos legyen. Mindent meg fog tenni érte.

Legfrissebb híreink