Supka Attila kiadta a vezényszót

Kemény rangadóra számíthatnak.

- Ezt a meccset meg kell nyerni! – jelentette ki határozottan Supka Attila vezetőedző, miközben a Budapest Honvéd busza éppen a gyirmóti stadion felé tartott, írja a klub honlapja
 
Az MTK és a Kispest azért az Alcufer Stadionban találkozik, mert a Bozsik Stadion újjáépítése miatt a Honvéd hazai mérkőzésein pont aktuális ellenfele pályáját használja, így, hogy a kék-fehérek ne játsszák hazai terepen idegenbeli bajnokijuk, új komplexum után kellett nézniük.
 
A Honvéd honlapja beszámolója szerint már pénteken elutazott a „hazai” mérkőzés helyszínére, és a stadionban tartotta meg a találkozó előtti utolsó edzését.
 
A Honvéd jó előjelekkel várhatja a találkozót. Bár legutóbbi bajnokijukon kikaptak a DVTK-tól, a hétközi kupafordulóban Ben-Hatira góljával nyerni tudtak, és ismét pályára léphetett Nagy Gergő is, akinek ha nincs semmi baja, továbbra is bevethető lesz, hatalmas segítséget jelent majd a Kispestnek.
 
- Kicsit fáradt vagyok még a szerdai kupamérkőzés után, de az idegenbeli győzelem mellett a legnagyobb fegyvertény, hogy végig tudtam játszani a meccset, igaz, az utolsó negyed órára kihúzták a dugót – mondta Nagy Gergő a pénteki tréninget követően a klub honlapjának. – Három hetet hagytam ki, de a felépülésem után másfél hétig már edzettem, ez sokat lendített rajtam, és segített abban, hogy valamit visszahozzak az elveszített energiából. Nem gondoltam, hogy végigbírom a meccset, de örülök, hogy így történt, s hogy sérülés nélkül megúsztam. Ami pedig a szombati találkozót illeti, a szakmai stábbal még megbeszéljük, hogy mi a legjobb nekem és a csapatnak. Remélem, hogy rá tudjuk erőltetni az akaratunkat az MTK-ra, ha ez így lesz, akkor elhozhatjuk a három pontot Gyirmótról, ehhez azonban fegyelmezett és agresszív játékra lesz szükség.
 
A Honvédnak és az MTK-nak is hatalmas szüksége lenne a három pontra, míg utóbbi egy győzelemmel pont mai ellenfelén ugrana át, és beérné az Újpestet, ha az kikapna a remek formában lévő DVTK-tól, addig a kispestiek akár a dobogóra is felléphetnek.
 
A Honvédhoz hasonlóan az MTK is vereséget szenvedett az előző fordulóban. A Vidi egy félidő alatt rendezte le őket.

Legfrissebb híreink