Reakciók a Vidi két edzőmeccséről

Marko Nikolics, Darko Matic és Tang Tian szólalt meg.

Forrás:

Mint ahogyan arról beszámoltunk, A Mol Vidi FC ma két mérkőzésen lépett pályára. Az első mérkőzésükön 3-0-s vereséget szenvedtek a kínai U25-ös válogatottól, a másodikon 2–0-ra nyerni tudtak az Dalian Yifang FC ellen a marbellai edzőtáborban. A Vidi hivatalos honlapján minden pályára lépő csapattól értékelt egy szakember. Íme a nyilatkozatok.
 
Marko Nikolics:
 
„Akárcsak hétfőn, most is két találkozót játszottunk, azzal a céllal, hogy minél több játékos teljes meccsen tudjon szerepelni. A kínai U25 ellen elég fiatal volt a csapat, megtámogatva Anellel, Kokóval és Vinivel, akik a szezon első felében meghatározó tagjai voltak a keretnek. Az első félidővel nem is volt baj, kontroll alatt tartottuk a találkozót, helyzeteink is adódtak. A szünetben a kínaiak sort cseréltek és veszélyes kontráikkal megbüntettek minket. Sok labdavesztés írható a tapasztalatlanság számlájára, az ellenfél pedig gyakorlatilag lemásolta a saját támadásait, ebből pedig három gólt is kaptunk. A fiatal játékosoknak még sokat és keményen kell dolgozniuk, hogy sztenderd játékosai lehessenek a csapatnak. Mindenkiben ott van a potenciál, de többet kell dolgozni. A Dalian ellen nálunk volt irányítás, sok helyzetünk volt, ez jó jel az utolsó edzőmérkőzésen. Tapasztalt együttes volt a pályán, és úgy is játszottunk, ahogyan az egy tapasztalt csapattól várható. Kicsit úgy érzem, hogy most nem mentünk el a határokig, annyit nyújtottunk, hogy magabiztos győzelmet arassunk, így pozitív lezárással mehetünk haza. Az elmúlt két hétben a tervek szerint tudtunk dolgozni, remek körülmények között – még az időjárás is tökéletes volt. A hotel, a pályák, minden rendben volt, elégedett vagyok azzal, ami itt történt. De persze ez csak a felkészülés, a lényeg, hogy, ami itt történt, annak legyen meg az eredménye a tétmérkőzéseken is.”
 
A kínai U25-ös válogatott részéről a játékosként 202 kínai élvonalbeli meccsen szereplő, a szövetség képviseletében utazó Darko Matic értékelt:
 
„A koncepció az U25-ös válogatott mögött az, hogy Kínában a csapatoknak kötelező U23-as korú játékosokat pályára küldenie, azonban amint 24-25 évesek lesznek, lecserélik őket fiatalabbakra a szabály miatt, így kicsit megreked a fejlődésük. Ezt szeretné a szövetség kiküszöbölni ezekkel az edzőtáborokkal, meccsekkel, hiszen az nyilvánvaló, hogy egy játékos csak akkor tud fejlődni, ha pályán van. A mai mérkőzésre mondhatjuk, hogy az egyik legjobb meccsünk volt, amióta itt vagyunk. Ahogyan látni lehetett, két részre osztottuk a keretet, a második játékrészben valamivel erősebb gárda volt a pályán. Mi jól tudjuk, hogy vannak azért tehetséges játékosok Kínában, ők Európában nem ismertek, de ettől még minőséget képviselnek. Nagyon örülünk neki, hogy lehetőségünk van komoly európai múlttal rendelkező csapatok ellen játszatni őket, mint például a Vidi.”
 
Choi Kang-Hee (fotónkon), a Dalian Yifang új vezetőedzője nem értékelte a találkozót, asszisztense, Tang Tian azonban készséggel állt rendelkezésünkre:
 
„„Gratulálok a Vidinek, nagyon jól játszottak. Az első félidő élesebb volt, nagyobb tempóban zajlott akkor a meccs, magasabb volt a minőség. Nálunk akkor kaptak szerepet a meghatározó játékosok, nagyjából a kezdő tizenegy játszott az első játékrészben. A meccs második felében a fiatalok kaptak szerepet. A tavalyi évhez képest szeretnénk fejlődni, célunk, hogy jobb helyezést érjünk el, mint a 2018-as bajnokságban.”

Legfrissebb híreink