Puskás Akadémia-Újpest: kilábalni a gödörből - reakciók

Mindkét csapatnak ugyanaz a problémája.

Forrás: Facebook/Újpest FC

Az NB I 2. fordulójának vasárnap késő délutáni mérkőzésén a Puskás Akadémia az Újpestet fogadja.

A két csapat nincs a legjobb formában, hiszen a felcsútiak a Slavia Praha és Hoffenheim elleni edzőmeccset is beleszámítva öt meccse nyeretlenek (a Guimaraes elleni Konferencia-liga-párharcban, majd a Ferencváros elleni bajnokin sem termett babér számukra), míg az újpestiek a Mezőkövesd ellen döntetlennel kezdték a bajnokságot, de az azt megelőző három edzőmeccsen sem ünnepelhettek győzelmet.

A Puskás Akadémiától Tóth Balázs latolgatta az esélyeket a klub honlapjának. A kapus elmondta, a mutatott játék alapján jobb eredményt kellett volna elérnünk a Fradi-pályán, de reméli, az Újpest ellen már sikerül megszerezni első győzelmünket. Hozzátette: a Ferencváros otthonában a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, ezért hiába voltak jobbak a zöld-fehéreknél, vesztesen hagyták el pályát. Tóth az Újpest ellen az Üllői útihoz hasonló jó játékot vár a csapattól, s reméli, ezúttal a győzelem sem marad el.

Az Újpesttől Milos Kruscsics vezetőedző így értékelte a Mezőkövesd elleni meccset: "Két csatárunk elment, egy sérültünk is van, úgyhogy muszáj volt más rendszerben támadnunk, mint eddig, de jól is működött, sok gólhelyzetünk volt, nem ezt az eredményt érdemeltük volna. Ha Bjelos belövi a ziccerét, akkor kettő nulla, és vége, de ehelyett felbátorodott az ellenfél, és rögzített szituáció után egyenlített. Szomorú vagyok, mert két pontot vesztettünk, de örülök, mert látszik, hogy jó csapat leszünk. Ehhez viszont az kell, hogy támadásokban erősítenünk kell, illetve az is, hogy ki tudjuk kerekíteni a keretet, akkor sokra érdemes csapat leszünk.”

Azóta érkezett a támadósorba Giuseppe Borello, kérdés, ő már bemutatkozhat-e vasárnap.

A találkozó 17.45-kor kezdődik.

Legfrissebb híreink