nb1.hu

Puskás Akadémia: életre szóló üzenetet kaptak az akadémisták

Szalagavatót tartottak.

Szalagavatót tartottak a Puskás Akadémia végzős diákjai. Íme, a klub jelentése:

"Még egy utolsót igazít a zakóján, kihúzza magát, kézen fogja a lányt, s miközben minden szem rászegeződik, elindul a parkett felé – a magyar labdarúgás napján korántsem a megszokott szerepkörben láthattuk Bontas Kristófot és társait. Megmutatjuk, milyen volt akadémistáink szalagavatója.

Futballistaszerelésük helyett ezúttal sötét zakóban, nyakkendőben sorakoznak labdarúgóink a többi fiatal között, mellettük leányjátékosaink ugyancsak ünneplőben, az örök darab kis feketében. Újra díszbe öltözött a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont labdajátékcsarnoka, hogy otthont adjon alapítványi iskolánk, a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola hagyományos szalagtűzőjének.

A végzős osztályok bevonulását követően szentírási gondolatokkal vette kezdetét az ünnepség. „A szalag iskolánk hitelesítő aláírása rajtatok, amely néhány hónapig feltűnően látszik majd – bontotta ki Mácsodi Ferenc református lelkész Pál apostol szavait. – A megelőlegezett bizalom jele, amellyel voltaképp hitelesítünk benneteket. Készen álltok arra, hogy érettségi, szakmai vizsgát tegyetek, s elinduljatok ahhoz az aláíráshoz, amely már a sajátotok lesz. Míg az iskola benneteket hitelesít, addig ti az iskolát hitelesítitek, általatok minősítenek majd bennünket az emberek. A mi urunk, Jézus Krisztus kegyelme legyen hát veletek.”

„Ma a magyar labdarúgás napját ünnepeljük, azt a napot, amelyen annak idején a magyar válogatott 6:3-ra legyőzte az angolokat. Az elhíresült Aranycsapatnak az a Puskás Ferenc volt a kapitánya, aki nekünk is közeli »hozzátartozónk«, s ez feljogosít arra, hogy erről a napról is megemlékezzünk, már csak azért is, mert végzőseink között labdarúgók is vannak” – kezdte humorral idén is jócskán megfűszerezett beszédét Bányai György, akinek a ballagó osztályok mindegyikéhez volt egy-egy gondolata, majd az iskolaigazgató a szalagavató, avagy a valétálás történetét ismertette. „A szalag megjelöl és kiemel, emlékeztet és figyelmeztet, azt üzeni, hogy a felnőttség küszöbére értetek. S ott a tánc is, a bécsi keringő, a legcsodálatosabb páros tánc, amely lépéseivel, forgásaival akár az élet szimbóluma is lehetne. Különleges nap a mai, a ti napotok, a felnőtté válás hangtalan dokumentációja, amikor táncotokkal mutatjátok meg, hogy valóban készen álltok. Éljetek úgy, hogy ne sok megbánni valót halmozzatok fel!”

A végzősöket kísérő osztályfőnökök nevében Pintér Katalin, a végzősök nevében pedig növendékünk, Bontas Kristóf fogalmazta meg gondolatait, közhelyek helyett iskolai életképeket felvillantva. Az ünnepi szavak után következett a szalagtűzés: a hagyományoknak megfelelően az osztályfőnökök tűzték meg „fiaikat-lányaikat”. Növendékeink közül Bakti Balázs, Bányai Roland, Barkóczi Bendegúz, Bontas Kristóf, Czvetnics Dorka, Gruber Zsombor, Kálló Evelin, Kiss Norbert, Koch Levente, Orbán Kolos, Pataki Noel, Pécsi Ármin, Szabari Roland, Szalai Szilárd, Széchenyi Szonja, Szűcs Flóra és Vörös Alexandra viselheti mától az iskola jelképét.

A szalagtűzés után nem maradt más hátra, mint az este legünnepibb pillanata: a végzősök tánca. A hétköznapokon többnyire futballistaszerelést viselő lányok a kis feketét életükben először gyönyörű menyasszonyi ruhára cserélték, a pályán harcos amazonok így lettek mesebeli hercegnőkké. Kézen fogták őket az elegánsba bújt fiatalemberek, s kezdődhetett a táncok tánca, a bécsi keringő, ezúttal is napjaink romantikus dalaira komponálva. A klasszikus mellett iskolánk tanulói egy-egy bohém produkcióval is készültek: Koch Leviék az Abba slágereiből összeállított mixre ropták, sőt, a végén csatlakozott hozzájuk a „dancing queen”, avagy az osztályfőnökük is, Barkóczi Bendegúzék pedig megmutatták, mi fán terem a rock ’n’ roll, de koreográfiájukba azért egy kis Macarena is belefért. Idén először tanárok és diákok együtt is táncoltak, majd fiataljaink az este zárásaként, illetve a bál nyitányaként a szüleiket is felkérték egy táncra."

Megosztás:
Kapcsolódó hírek