Paks-ZTE: jó döntések az edzőkről

Új „csékát” választottak a zalaiak.

Forrás:

A jó döntések (és amúgy a rosszak is), mindig fontosak!

Mert remek döntés volt a paksi vezetők részéről, amikor kinevezték Bognár Györgyöt a csapatuk vezetőedzői posztjára. A tolnaiakat amúgy is nagyon sokan kedvelik és tisztelik, mert a nem túl vaskos költségvetésük ellenére évek óta stabil tagjai az élvonalnak, ráadásul csak magyarokat foglalkoztatnak, mindezt tetézi, hogy Bognár György kinevezése óta meg semmi mással nem foglalkoznak, csak azzal, ami a szurkolókat a leginkább érdekli: a támadófocival.

Ennek köszönhetően a Paks rúgja toronymagasan a legtöbb gólt Bognár érkezése óta, igaz, rengeteget is kap, de éppen ezek miatt a tolnaiak meccsei a legélvezetesebbek az élvonalban.

Bognár azonban tudja, a játék látványának a rovására nem mehet, de kicsit a csapatvédekezésüket rendbe kell szedniük:

„Az edzőtábor végén lekonkretizáltunk bizonyos elveket, amik már az utolsó meccsünkre, az orosz ellenfelünk ellen mutattak kiváló dolgokat, jelenleg most én is ebbe tudok kapaszkodni. Nyilván van egy olyan feladatunk, hogy kevesebb gólt kapjunk, de támadó felfogású elvünket akkor sem adjunk fel, mellette kell mindezt megoldanunk...” - mondta Bognár a klubhonlapnak, majd mesélt a mai, ZTE elleni mérkőzéssel kapcsolatos várakozásairól is.

„Mi azért a COVID-helyzetet idáig nagyjából megúsztuk, de az egyáltalán nem törvényszerű, hogy mindig így is marad. Bármennyire figyelünk, előfordulhat, hogy később nekünk lesznek problémáink. Ezzel is számolni kell, nem szabad tehát nagyon előre rohanni, foglalkozzunk mindig csak az adott összecsapásunkkal. Csak a Zalaegerszegre koncentrálunk tehát...”

Remek döntés volt a ZTE vezetőinek a részéről, hogy az azóta már harmadosztályba süllyedt Kaposvárral csodát tévő Waltner Róbertet (felvitte a gárdát az élvonalba) nevezték ki vezetőedzőnek, és a nyár végi hullámvölgy során, a szurkolói akaratot is figyelembe véve, megtartották a vezetőedzői poszton.

Waltner a honi edzői kar egyik legnagyobb tehetsége, kellő elszántsággal, fanatizmussal és fejlődés iránti vággyal. A ZTE úgy telelhetett az 5. helyen a tabellán, hogy legalább 10 csapatnak magasabb a költségvetése.

„Bízok a sikeres tavaszi rajtban. A Paks egy jó csapat, igaz, hogy az ősz második felében hullámzóbb volt a teljesítményük, de nagyon veszélyes a támadójátékuk, jó példa erre Puskás Akadémia elleni fölényes győzelmük. Vannak hiányzóink, betegeink, így ezt is figyelembe kell vennünk a kezdőcsapat összeállításakor. Bízom benne, hogy jó napot fogunk ki és sikeresen vesszük az első akadályt.”

További fejlemény Zalaegerszegről, hogy Babati Benjamin Mezőkövesdre történt távozását követően, csapatkapitány-választást tartottak, a játékosok Kálnoki-Kis Dávidnak szavaztak bizalmat. A tapasztalt középhátvéd helyettesei Bobál Dávid és Bedi Bence lettek. Kálnoki-Kis ősszel már több alkalommal is viselte a kapitányi karszalagot, így nem lesz számára ismeretlen a szerepkör. 

A két csapat 14.30-kor kezd Pakson, garantált a változatos, lendületes, támadófocit előtérbe helyező mérkőzés.

Márpedig a szurkolók az ilyen meccseket szeretik a legjobban!

Legfrissebb híreink