Paks-Vidi: nehéz volt a kispadon ülni - reakciók, videók

Nikolicsot több csapatról beszélt a Vidi-Fradi párharc kapcsán.

Forrás:

Nem bírta megállítani a listavezető Paks a Vidit, annak ellenére, hogy a hazaiak bőven dolgoztak ki helyzeteket a mérkőzésen. Tomiszláv Szivics csapata így elszenvedte második vereségét (győzelem és iksz volt még eddig), ám a szakvezető bőven látott biztató jeleket a csapatától.

 

„Mindkét oldalról jó mérkőzést láttam. Maximálisan odatettük magunkat egy jó csapat ellen, de amikor nekünk kellett volna gólokat rúgni, pont akkor mi kaptunk gólt. Ezt jelenti a rutin és a minőség. Gratulálok a Vidinek a győzelemhez! Az első félidőben háromszor-négyszer sikerült lekontrázni az ellenfelet, de technikai hibák miatt ezek elmentek. Szerintem a második félidőben is nekünk volt több lehetőségünk, de egy ilyen jó csapat kihasználja a hibákat. Ellenfelünk kapusának 11 védése is volt, ez azért sokat jelent, nekünk még egy kicsi plusz hiányzik a jobb eredményekhez. Két hónap alatt sokat javítottunk, de még sokat kell dolgoznunk. A játékosok is partnerek ehhez, jó úton járunk.”


Marko Nikolics, a Vidi trénere már a meccs előtt arról beszélt, hogy a fehérváriak ellenfeleinek egyre nehezebb dolguk lesz, mert a játékosai egyre jobb formába lendülnek. A szakvezető ezt a tegnapi siker után ismét megemlítette:

„Gratulálok a játékosoknak a mai győzelemhez és ahhoz, hogy négyből négy sikerrel kezdtük a bajnokságot! Ha nem tévedek, ez a Vidi elmúlt éveinek legjobb rajtja. Olyan meleg volt, hogy még a kispadon is nehéz volt ülni, el tudják képzelni, milyen lehetett a pályán játszani, ráadásul a Paks ellen mindig nehéz meccselni, ezért is értékes ez a három pont. A játékosok arcán is lehetett látni az örömöt az öltözőben. Ez a négy siker azt jelenti, hogy jól kezdtük a bajnokságot, de semmi többet, dolgozunk tovább a céljainkért és megyünk előre meccsről-meccsre. Úgy gondolom, hogy az első és a második félidőben is a gólokig nálunk volt az irányítás, utána kicsit megálltunk, amivel nem vagyok elégedett, de ez egyben azt is jelenti, hogy tudunk még ennél jobban játszani. Ahogyan látták, volt újra rotáció a kezdőcsapatban, egyre többen kerülnek jó formába, nagy a versenyhelyzet a csapaton belül. Sok sikert kívánok a Paksnak a folytatásra, jó hangulat volt ma a stadionban, a Vidi-szurkolóknak külön is köszönöm, hogy sokan elutaztak.”

Nikolicsot a sajtótájékoztatón a Ferencváros elleni versenyfutásról kérdezték, ő azonban kitért több csapatra is.

 

„Először is, sok sikert a Ferencvárosnak az EL-visszavágóra, a magyar focinak is jót tenne, ha csoportkörbe jutnának. Nekünk sajnos idén ez nem a terveink szerint alakult, de a korábbi európai szerepléseinkre büszkék vagyunk. Viszont nem szeretem, ha a bajnokságban csak a Vidiről és a Ferencvárosról szólnak a kérdések, hiszen a Mezőkövesd például négyből négy győzelemmel kezdett, a Debrecen pedig három bajnokiból hármat nyert meg – ezek is nagy dolgok. Minden csapat megérdemli a tiszteletet.”

 

EMLÉKEZTETŐ

Paksi FC-MOL Fehérvár FC 0-2 (0-1)
Paks, 2000 néző, v.: Csonka
gólszerzők:
Futács (24.), Petrjak (61.)
sárga lap: Fejes (65.), Balogh B. (87.), illetve Futács (44.), Fiola (46.), Nego (53.), Hodzic (65.)
Paksi FC: Holczer - Osváth, Lenzsér, Fejes, Szabó J. - Papp - Bartha, Könyves (Remili, 66.), Balogh B. - Böde, Hahn (Fejős, 81.)
MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Nego, Fiola, Elek, Hangya - Nikolov, Hadzic - Milanov, Hodzic (Huszti, 78.), Petrjak (Kovács I., 67.) - Futács (Scepovic, 87.)
 

 

 

A mérkőzés elejétől jóval többet birtokolta a labdát az esélyesebb székesfehérvári csapat, amely 24 perc után gólra váltotta mezőnyfölényét. Hátrányban bátrabbá vált a hazai együttes, így Kovácsiknak is akadt dolga, ugyanakkor a megnyíló nagyobb területet jól használták ki a vendégek, akik növelhették volna előnyüket, de a szünetig több gól nem született a remek teljesítményt nyújtó kapusoknak köszönhetően. A folytatásban is maradt a nyílt sisakos játék, mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, melyek közül a Fehérvár használt ki egyet, s ezzel tulajdonképpen eldöntötte a három pont sorsát. Ugyan hátra volt még harminc perc, a Paks pedig támadott becsülettel, ám nem talált rést a vendégek védelmén, vagy Kovácsik védett bravúrosan, így a helyzeteikkel jobban sáfárkodó fehérváriak örülhettek a lefújáskor.

 

 

Beszámoló a szombati meccsekről, gólvideókkal, tabellával a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink