Paks: hárman visszatérhetnek

Minden játékosra szükség van a bennmaradásért.

Forrás: paksifc.hu

A Paks zsinórban két vereség után tudott újra győzedelmeskedni az NB I-ben. A Tolna megyeiek a DVSC-t múlták felül 4-2-re a hétvégén. Ez a siker kellett is Böde Dánieléknek, hiszen így 5 pontra nőtt az előnyük a kieső helyen lévő Zalaegerszeggel szemben. A következő fordulóban ismét nagyon fontos mérkőzés vár Osztermájer Gábor tanítványaira, ugyanis a 10. pozíciót birtokló Kisvárda otthonában lépnek pályára.

A szakmai stáb életét sérülések is nehezítik. Jelenleg Papp Kristóf, Bartha László és Rácz Gergő sincs bevethető állapotban. Rácz a DVTK elleni bajnokin szedett össze egy sérülést. A vizsgálatok során kiderült, hogy a térde és a szalagok nem roncsolódtak, "csak" némi vizesedést tapasztaltak az orvosok.

"A múlt hét második felében már biciklizhettem, majd tegnap, kedden már rendesen is részt vettem az edzésen. Fájdalmam nincs, tehát felszívódhatott a folyadék. Nagyon mennék vissza a kapuba, csinálnám, de a biztonság mindennél fontosabb, csütörtökön kontrollvizsgálatom is lesz" - nyilatkozta a paksi weboldalnak a 24 esztendős kapuvédő, aki ebben az idényben 12 NB I-es meccsen jutott szóhoz.

Papp Kristófnak a törökországi edzőtábor gyorsan befejeződött, mivel megnyúlt és némileg bevérzett az oldalszalagja a bal térdében. 2 hónapot kellett kihagynia a futballistának, amit nem tudott könnyen feldolgozni.

"A héten végre már a csapattal dolgozhatok, de a fokozatosság elvét azért betartjuk, és figyelek a térdemre is, nehogy visszatérjen a szúró fájdalom. Sokat kell még dolgoznom, hogy ismét százszázalékos legyek, viszont a Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján jó lenne már némi szerephez jutni. A legfontosabb ugyanakkor, hogy minden rendben legyen, nehogy visszasérüljek. Összességében két hónap maradt ki, amit nem viseltem könnyen, hisz’ ennyit sosem voltam sérült. Örülök tehát, hogy lassan vége lesz a kálváriámnak, még az erőnlétem kell újraépíteni" - fogalmazott Papp, aki a szezonban 1 gólt szerzett eddig a bajnokságban.

Bartha László sarkát októberben műtötték meg. Az operációt megelőzően 436 percet tölthetett a pályán az NB I mostani kiírásában.

"Jelen pillanatban sajnos hullámzom. Egyik nap feldobott vagyok, mert minden rendben, a másik nap letört, mert még van egy kis fájdalmam. Nemrég a talpamban egy kisebb szalaggyulladás hátráltatott, valószínűleg túlterheltem. A sarkamat a kitámasztásoknál érzem, de összességében alakulok. Tegnap, kedden volt eddig a legjobb edzésem, mióta a regenerációt elkezdtem, teljesen végigcsináltam a tréningem. Jelen pillanatban muszáj folyamatosan, maximálisan odafigyelnem, mennyit enged a lábam, de ez nagyon nehéz, hiszen már nagyon visz a szívem, mennék, csinálnám. Mielőbb szeretnék csatlakozni a többiekhez, de ez csak akkor lesz kivitelezhető, ha már a lábam is engedi" - hangsúlyozta a rutinos futballista.

Az biztos, hogy a 3 játékos visszatérése fontos lenne a Paksnak, hiszen a szakmai stáb merítési lehetősége bővülne a nehéznek ígérkező hajrá előtt. 

Legfrissebb híreink