Öten is visszatérhetnek a DVTK-ba az Újpest ellen

Legkeményebb ellenfélhez látogatnak.

Forrás:

A legutóbbi 8 forduló eredményei alapján a DVTK vezetné a tabellát. Az előző fordulóban a miskolciak a Honvéd ellen is megmutatták, hogy ez nem a véletlen műve. A szervezett, masszív kispestiek megszerezték a vezetést, de a hazaiak nem roppantak ebbe bele, hanem megfordították az állást és 2-1-re megnyerték a rangadót.
 
Fernando Fernández csapatára ismét a forduló egyik kiemelt mérkőzése vár. Nem feltétlenül a tabellán elfoglalt helyezések miatt, mert a piros-fehérek a tizedikek, az ellenfél Újpest meg a negyedik. Hanem azért, mert mindkét gárda jó formában van. A lila-fehérek sem kaptak még ki idén. Ikszeltek Debrecenben, majd otthon az FTC ellen, legutóbb győztek a Puskás Akadémia otthonában.
 
A lilák Fernando elismerését is kiérdemelték, de egy fontos dolgot leszögezett a célkitűzésükkel kapcsolatban: „Nehéz mérkőzésre számítok. Az Újpest nagyon agresszív játékot játszik, ezért ők az egyik legkeményebb ellenfél. Jól összerakott csapat, hiszen öt éve dolgoznak ugyanazzal az edzővel. Mind a két klub jó formában van és mind a két gárdában megvannak azok a játékosok, akik eldönthetik a meccset. Sokat fog számítani, hogy melyik csapat fog majd jobban küzdeni. Minden hétvégén a három pont megszerzése a cél számunkra, ez most sincs másképp.”
 
A miskolciak hatalmas harcban vannak a bentmaradásért. Minden csapatnak fontos, hogy a saját meccsein a legjobban teljesítsen, de az ellenfelek eredményei is számítanak, pláne, ennyire kiélezett szituációban. Erre utalt a spanyol szakember is. 
 
„A közvetlen riválisainknak sem lesznek könnyű meccseik, nem biztos, hogy pontokat fognak gyűjteni, ezért is különösen fontos, hogy mi megszerezzük mind a három pontot.”
 
A jó és eredményes forma mellett az is növelheti a miskolciak harci kedvét és önbizalmát, hogy több játékos is visszatérhet, ha nem is feltétlenül egyből a pályára, de a keretbe mindenképpen. És ez jelentősen megkönnyíti a vezetőedző dolgát.
 
„A lehetőségeink bővültek, hiszen Tajti Mátyás és Dejan Karan eltiltása letelt, Márkvárt Dávid, Forgács Dávid és Ivan Rados pedig teljes értékű munkát végeztek a héten, így immáron mindannyian bevethetők. Elmondtam már többször, hogy realistának kell maradnunk, két lábbal a földön kell állni, hiszen sokat kell még dolgozni ahhoz, hogy sikeresen tudjuk zárni az évet.”
 
Fernando tehát pontosan tisztában van a lényeggel: hiába parádézott a csapata az őszi idény végén és a tavaszi szezon elején, a bentmaradásért még eléggé keményen meg kell dolgozniuk...

Legfrissebb híreink