Orosz Pál: Kleinheisler László illene a Fradiba

Budapest – FTC: „Scholes” és Stieber célkeresztben, külföldön is szétnéznek.

Forrás:

Orosz Pál szerint a Ferencváros labdarúgócsapatának idei célja, hogy az NB I megnyerése után bejusson valamelyik nemzetközi kupa csoportkörébe.

 

A Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az M4 Sport7fő című műsorában elmondta, hogy az erkölcsi siker mellett ez azért is fontos a számukra, mert a Bajnokok Ligájába csoportkörébe kerülés önmagában négymilliárd forint bónuszt hozna a zöld-fehéreknek - vagyis éppen annyit, amennyit az MLSZ kapott az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) a válogatott Eb-re való kijutásáért. Hozzátette: emellett a főtáblán megszerzett minden pont után további 500 ezer eurót kapna a klub, de az Európa Liga-csoportköréért is 2,4 millió, valamint pontonként 120 ezer euró jár.

 

A vezérigazgató szerint a jelenlegi keret alkalmas a bajnokság megnyerésére, de szeretnék azt a télen mindenképpen megerősíteni. Elsősorban a belső csatár pozícióra, valamint a középpályára keresnek játékosokat. Ezt egyrészt azzal indokolta, hogy az Újpesttől elszenvedett decemberi vereség alkalmával is meglátszott, hogy mennyire hiányzott a csapatnak a mérkőzés legelején megsérült középcsatár, Böde Dániel, másfelől mivel a két középpályás, Gera Zoltán és Hajnal Tamás pályafutása is a végéhez közeledik, Orosz szerint előbb-utóbb meg kell találniuk az ő utódjaikat is.

 

(fotó:puskasakademia.hu)

 

A sportvezető úgy látja, hogy a norvégok elleni első Eb-pótselejtezőn gólt lőtt Kleinheisler László mentalitása alapján illene a jelenlegi Ferencvárosba, de hangsúlyozta, hogy a játékosnak vannak külföldi ajánlatai is, s mint mondta, "azokkal nem könnyű versenyezni". Megerősítette, hogy a Hamburgnál profiskodó, de az ősszel kevés játéklehetőséghez jutott Stieber Zoltán neve is szóba került a klubnál, ugyanakkor jelezte: külföldön is néznek szerződtethető játékosokat, s nagyon várják vissza a Lengyelországból hazatérő Holman Dávidot is, akinek hosszú távú szerződése van a csapattal, ám a második gárdával készül.

 

 

Exkluzív interjút adott honlapunknak a Vasas új edzője. Maradjunk egyelőre annyiban, hogy bár terveztük, nem kérdeztük meg tőle, fél-e a kihívástól. A cikkből kiderül, miért tettünk így

 

Bundesliga: Pep Guardiola? Nem! Dárdai Pál lett az ősz edzője!

 

Meglepőt húzott, megvan Gyurcsó Ádám új klubja

 

Így kezdte el a téli felkészülését a Diósgyőr

 

Böde: saját magamat vágtam földhöz, mint a zsíros kenyér

 

Vanczák Vilmos valószínűleg nem lesz a DVTK játékosa

 

Sváb Dániel a Bp. Honvéd csapatával kezdte meg a felkészülést

 

Szalai Ádám magára öltötte a Hannover mezét

 

Legfrissebb híreink