Oda van a hússütésért – interjú a Ferencváros válogatottjával

A társadalmi szerepvállalás jegyében.

Forrás:

A bajban lévőknek segíteni kell!
 
Egyrészt azért, mert szükségük van rá, másrészt azért, mert ha mi kerülünk bajba, nekünk is jó, ha nem kell egyedül maradnunk. Aki átélte már az egyik, másik vagy mindkét szituációt, az pontosan tudja, hogy így van.
 
Híres embereknek, sportolóknak, kluboknak társadalmi felelősségük is van, pláne akkor, ha kiemelten népszerűek. Ha meg a Ferencvárosról van szó, akkor meg pláne. És az FTC meg is felel ennek a nemes elvárásnak, ezt évek óta bizonyítja. 
 
Az Ökumenikus Segélyszervezettel például 2014-ben kötött stratégiai együttműködést a klub, ennek jegyében ma újabb akciót tartottak. 300 rászoruló részére osztottak ételt a zöld-fehérek kiválóságai. Az nb1.hu-nak külön tetszik, hogy erre nem karácsonykor vagy más ünnepnapon került sor, mert akkor alap a segítés. Máskor viszont sajnos nem az.
 
A Fraditól ott volt az eseményen Szerhij Rebrov, Dibusz Dénes, Lovrencsics Gergő, Leandro, Bőle Lukács, Sigér Dávid, Varga Roland, Abraham Frimpong, Marcel Heister, Verrasztó Evelyn, Verrasztó Dávid, Bácsi Péter és Galambos Tibor. Hozzájuk csatlakozott még Lisztes Krisztián, Köböl Anita, Várkonyi Attila (Dj Dominique) és Náksi Attila is.
 
Az esemény után Lenadróval beszélgettünk, mert Brazíliában, ahonnan származik, szintén vannak bőven olyanok, akiknek segíteni kell.
Átélhettétek ma is, hogy a Fradiban focizni felelősség...
Mindenképpen! Nagy család vagyunk, ami nem csak arról szól, hogy kijössz a meccsre, rúgsz egy gólt, amivel nyerünk, utána meg te vagy az isten. A pályán kívül is segítenünk kell azoknak, akiknek erre szükségük van. Sokszor megyünk kórházba és gyerekekhez is látogatóba. Ahol lehet és amikor csak tudunk, segítünk. Ezekkel az akciókkal másokat is próbálunk rávenni, hogy segítsenek, akiknek csak tudnak. Azokért a tekintetekért és pillanatokért, melyeket cserébe kapunk ezért, mindenképpen megéri.
 
Brazíliában is átélsz hasonlókat?
Ott is rengeteg embernek kell segíteni. Amikor otthon vagyunk karácsonykor, ötvenen-hatvanan is összegyűlünk. Másnapra nem hagyunk ételt, ami megmarad estig, azt elvisszük az egyik otthonba a rászorulóknak. Másnap ugyanezt csináljuk.
 
Otthonosan, szívből jövően mozogtál a tálalás közben is. Otthon sem bújsz ki a munka alól? Főzni és/vagy sütni is szeretsz?
Amikor kell, otthon is segítek. Sütni nagyon szeretek, főleg húsokat. Igen közel áll hozzám ez a fajta otthoni munka.
 
Gondolom, a Magyar Kupában történt továbbjutás is közel áll hozzád, de hétvégi ellenfeletek, a Diósgyőr sebzett vadként érkezik majd hozzátok az újpesti ötös után a bajnokságban, arról nem beszélve, hogy az életükért küzdenek.
Nagyon jól kezdtek tavasszal. Az Újpest elleni találkozójukat még pont nem láttam, de a többit igen. Nagyon összeszedett csapat benyomását keltették. Belefutottak egy nagy zakóba, de nem ebből kell kiindulnunk. Szombaton teljesen más lesz a miskolci gárda, mint Újpesten volt. Ha viszont úgy játszunk, mint a Puskás Akadémia ellen, akkor újra boldogok lehetünk.
 
Nagyon fontos, hogy a nyárra beépüljenek az új játékosaitok. Hogy halad ez a folyamat, nem sportszakmai, hanem közösségi értelemben?
Csak egy-két játékos maradt, akit még egy picit jobban meg kell ismernünk. Ebből a szempontból viszont nagyon könnyű beilleszkedni hozzánk, mert mindenki segítőkész. De ami a legfontosabb, hogy a pályán is folyamatosan egyre jobban összehangolódunk.

Legfrissebb híreink