Nyerőember lett: 6 éve nem lőtt ennyi gólt a ZTE bajnoka

Ígéretet tett a szurkolóknak a remek formában lévő csatár.

Forrás: ztefc.hu

Legutóbb 20 évesen, az NB I 2013/14-es szezonjában szerzett legalább annyi gólt (szám szerint 14-et) Radó András, mint a mostani idényben. A ZTE csatára a Szombathelyi Haladásban a magyar bajnokság szupertehetségeként indult, aztán a Ferencvárossal bajnok és kupagyőztes is lett, játszott a Puskás Akadémiában és 2019 nyarától futballozik Zalaegerszegen.

Nem is rosszul: 21 meccs alatt 7 gólt szerzett eddig, a góllövőlista 5. helyén áll, és mondani sem kell, találatai duplán fontosak a kiesés ellen küzdő klub életében. Pláne most, az edzőváltás után jött jókor a duplája, ennek is köszönhetően nyert Márton Gábor együttese az Újpest ellen (2-1).

ZTE-Újpest: a bajnokságban bejött az edzőváltás Zalaegerszegen - reakciók - NB1.hu

 

"Nehéz mérkőzés volt, kellett egy kis idő, hogy belerázódjunk a meccsbe. Az Újpest egy szépségdíjas góllal szerzett vezetést, de felálltunk, viszonylag gyorsan egyenlítettünk, majd sikerült a három pontot is begyűjteni" - összegezte a találkozót a klub honlapjának Radó, aki felelevenítette a történteket. "Az első gólnál az első szándékom az volt, hogy elpasszolom a kapus mellett a labdát, de felnéztem, láttam, hogy Banai Dávid már eldőlt, így inkább megcsináltam egy cselt, és már az üres kapuval álltam szemben. A félidőben Márton Gábor vezetőedző felhívta néhány dologra a figyelmünket, illetve biztatott minket, hogy tegyünk rá még egy lapáttal, mert meg tudjuk nyerni a mérkőzést. A második gólom előtt megcsináltam két cselt, pont a tizenhatos vonalán voltam, láttam, hogy van helyem ellőni a labdát, szerencsére jól sikerült."

S hogy mi várhat rá és a csapatra a közeljövőben? "Minden meccsen úgy megyek ki a pályára, hogy szeretnék gólt lőni vagy gólpasszt adni, így volt ez most is, és nyilván nagy öröm számomra, hogy kétszer betaláltam, amivel nyertünk, de ugyanígy tudnék örülni akkor is, ha valamelyik csapattársaim góljai értek volna három pontot.

Továbbra is fontos meccsek jönnek, kellenek az újabb győzelmek. Elsőként szerdán kell kiharcolnunk a továbbjutást a Magyar Kupában, majd jövő szombaton bravúrra törekszünk majd Fehérváron is" - tett ígéretet a szurkolóknak.

 

A ZTE 3-1-es hátrányból várja odahaza a harmadosztályú Lipót Pékség elleni kupavisszavágót, ami szerdán 18 órakor kezdődik.

Legfrissebb híreink