Nyáron lejár a szerződése: ez a sors vár Kuttor Attilára

Rákérdeztünk az igazgatónál.

Forrás:

Tavaly október 17-én jelentette be a hatalmas bajban lévő Mezőkövesd, hogy Kuttor Attila lett a gárda új vezetőedzője. A szakember akkor a következőket mondta, illetve ígérte meg: „Nagy megtiszteltetés ez a feladat, minden erőmmel azon leszek, hogy a csapat hamar eredményes legyen. Csak a munkában hiszek, igyekszek olyan csapatot kialakítani, amely harcos felfogásban játszik és amelynek szemmel láthatóan saját stílusa van”.
 
Kuttor tartotta a szavát, mert a Mezőkövesd kilábalt az eredménytelenségből s végül bentmaradt az élvonalban, azaz, teljesítette a célkitűzést. 
 
A mostani bajnokságban tuti, hogy nem kell majd izgulniuk a matyóföldieknek az NB I-es tagság megőrzéséért, mert a szervezetten és fegyelmezetten védekező csapat, mely gyorsan át tud lendülni támadásokba úgy, hogy a rögzített játékhelyzeteknél is több támadási variációja is van, az 5. helyen áll, 12 pontra a 11., kieső helytől, a 3. Honvédnak meg csak négy egységgel áll több a neve mögött a táblázaton.
 
Kuttornak a nyáron jár le a szerződése, de a labdarúgásban már évek óta szokás, hogy a háttérben zajló tárgyalások akár 1 évvel előbb is megkezdődnek a megállapodások lejártánál. És a jelek szerint a kövesdi vezetőket sem olyan fából faragták, akik mindent az utolsó pillanatban intéznek el, legalábbis erre engednek következtetni Tóth László szakmai igazgató szavai, amiket a mai, III. Kerület elleni kupadiadaluk után mondott az nb1.hu-nak.
 
„Már beszéltünk Kuttor Attilával. Elégedettek vagyunk a csapat teljesítményével, játékával, valamint a vezetőedzőnk munkájával is. De keresünk nála egy jobbat.”
 
Utóbbi mondatát széles mosoly kíséretében eresztette meg, ami annyit tesz, a klub vezetői azt szeretnék, ha Kuttor Attila folytatná majd szakmai munka irányítását a szerződése lejárta után is.
 
Kuttor Attilával szintén beszélgettünk a meccs után, szerződése mellett a válogatott Eb-selejtezőbeli esélyeiről is megkérdeztük.

Legfrissebb híreink