Nézőszámok: minden szinten tarolt a Fradi - VÉGLEGES ADATOK

Nagyon fognak hiányozni a Loki fanatikusai.

Forrás: Farkas Zsolt/nb1.hu

ÍME, A HLSZ KÖZLEMÉNYE, AMIT VÁLTOZTATÁS ÉS VÉLEMÉNYEZÉS NÉLKÜL KÖZLÜNK:

"Némi csökkenést hozott a nézőtéri korlátozás

A végére helyreállt a rend
Rendhagyó éven van túl az élvonalbeli bajnokság. A koronavírus félbeszakította a tavaszi idényt, sokáig kérdéses volt, hogy egyáltalán lesz-e folytatás?

Végül szerencsésen alakult a járványügyi helyzet és előbb zárt kapuk (25. forduló), majd korlátozott számú közönség (26-30. forduló) mellett folytatódott a küzdelem, a célegyenesbe fordulva pedig helyreállt a rend és teljes létszámban visszatérhettek a szurkolók a lelátókra (31-33. forduló).

A speciális körülmények két-háromszáz fővel visszavetették az átlagos nézőszámot, ami végül 3157 fő lett - ez megfelel az elmúlt évek átlagának.

Nem meglepetés, hogy továbbra is a Ferencváros iránt van a legnagyobb érdeklődés. A bajnoki címüket megvédő zöld-fehérek pályaválasztóként (9175 fő) és vendégként (5221 fő) is a látogatottsági rangsor élén végeztek összesítésben 7198 fővel.

A Kaposvár kiesésével az egyik legkevésbé népszerű csapat távozott az NB I-ből, ellenben a Debrecen csaknem négyezres (a negyedik legnagyobb) hazai közönsége hiányozni fog a jövő évi számsorokból. A feljutó MTK várhatóan a kaposvári nézettségi adatait fogja produkálni, a Budafok viszont minden bizonnyal jócskán alulmúlja majd a Loki népszerűségét.

Így összességében némileg rosszabb látogatottsági adottságokkal vág majd neki a mezőny a 2020/2021. évi idénynek."

Legfrissebb híreink