Nem fizikai értelemben fogott padlót a Fradi Mezőkövesden

Újra egy legenda csapata ellen kell bizonyítaniuk.

Forrás: Ferencváros

Kiütéses, 6-1-es sikert aratott az FTC ősszel a DVSC otthonában, ám azóta több dolog is megváltozott a Lokinál. A legfőképpen az, hogy már nem Debrecen egyik valaha volt legnagyobb legendája (edzőként jutott erre a szintre), Herczeg András irányítja a DVSC-t, hanem Miskolc egyik valaha volt legnagyobb legendája (játékosként jutott erre a szintre), Vitelki Zoltán.

Sigár Dávid, az FTC középpályása szerint viszont a zöld-fehéreknek csak a saját játékukkal kell foglalkozniuk szombat este:

 

„Valóban sokat változott a Debrecen játéka, de mi csak a saját taktikánkra akarunk koncentrálni. Részletesen elemeztük a Loki hibáit, és ki akarjuk használni azokat.”

 

A középpályás arról is beszélt, hogy megérezték a múlt heti, Mezőkövesd elleni vereséget, és bár azt a kifejezést használta, hogy padlót fogtak (egy pillanatra) a zakó miatt, ezt nem fizikai, hanem lelki értelemben kell érteni:

 

„Egy nagy pofont kaptunk Mezőkövesden, amitől egy pillanatra padlót is fogtunk. Ugyanakkor egy sportolónak ilyenkor kell jól reagálni, felállnia, és megmutatnia, hogy képes továbbra is keményen küzdeni. A célunk, hogy szombaton újra három pontot szerezzünk. Ősszel valóban nagy különbséggel győztük le a Lokit, de nem szabad ebből kiindulni. Nincs két ugyanolyan meccs, ráadásul az ellenfelünknél is sok változás történt azóta, úgyhogy biztosan nem ugyanazzal a stratégiával jönnek hozzánk.”

 

A Fradinak a DVSC elleni találkozója után papíron két könnyebb mérkőzése következik, mert előbb a 11. Zalaegerszeg vendége lesz, majd fogadja az utolsó Kaposvárt.

Legfrissebb híreink