Nego az NB I királya - a magyar futball legjobbjait díjazták

Herczeg András a legjobb edző!

Forrás:

 

Hétfőn este a RangAdó Díjátadó gálán díjazta a hétvégén véget ért labdarúgószezon férfi és női élvonalának legjobbjait a Magyar Labdarúgó Szövetség. Az OTP Bank Ligában Nego Loic a játékosok, Herczeg András az edzők között végzett az élen, míg a Kiss Tamás a szezon felfedezettje lett.

 

Akárcsak tavaly, kilenc kategóriában hirdettek győztest, és ezúttal is a klubok csapatkapitányainak, vezetőedzőinek valamint a legidősebb és a legfiatalabb játékosainak szavazatai alapján.

Az OTP Bank Ligában az ezüstérmes MOL Vidi idén honosított jobb oldali mindenese, Nego Loic lett a legjobb játékos, a DVSC-t dobogóra vezető Herczeg András a legjobb edző. Az évad felfedezettjének a Puskás Akadémiából 18 éves Kiss Tamás futott be, akit tavaly igazoltak a Haladástól.

 

Az év gólja kategória abból a szempontból jelentett kivételt, hogy hagyományosan a szurkolók szavazatai döntöttek. Egyértelmű fölénnyel Zsóri Dániel emlékezetes ollózós gólja nyert, melyet élvonalbeli debütálása alkalmával, a bajnok Ferencváros ellen szerzett a hosszabbításban.

A játékvezetőknél Iványi Zoltán megvédte elsőségét, ahogy a gólkirály Davide Lanzafame is, aki idén már a Ferencváros színeiben ért a csúcsra, de ezúttal holtversenyben volt klubja, a Honvéd szélsőjével, Holender Filippel.

 

A Jet-Sol Liga legjobbja és felfedezettje egyaránt az FTC-ből került ki, Fenyvesi Evelin és Pusztai Sára személyében.

 

A RangAdó gála díjazottjai:

 

A férfi NB I legjobb játékosa: Nego Loic

 

A férfi NB I legjobb edzője: Herczeg András

 

A férfi NB I felfedezettje: Kiss Tamás

 

A férfi NB I gólkirálya: Davide Lanzafame és Holender Filip

 

A férfi NB I legjobb játékvezetője: Iványi Zoltán

 

A férfi NB I legsportszerűbb csapata: Mezőkövesd Zsóry FC

 

A férfi NB I legszebb gólja: Zsóri Dániel

 

A női NB I legjobb játékosa: Fenyvesi Evelin

 

A női NB I felfedezettje: Pusztai Sára

Legfrissebb híreink