NB I: visszaszúrás, dupla munka, buta hibák – edzőik

Magyarország – Vignjevics, Szpisljak, Doll, Pető és a többiek.

Forrás:

A hétvégén véget ért az OTP Bank Liga 6. fordulója, amely sok érdekességet tartogatott. Ennek megfelelően a vezetőedzők is „kietettek magukért”, Marco Rossi a csapata taktikai érettségét dicsérte, Nebojsa Vignjevics Balajcza Szabolcsot emelte ki, Zoran Szpisljak szerint csak magukat okolhatják, míg például Pető Tamás még odaszúrt egyet Bernard Casoninak.

 

Puskás Akadémia - Vasas 1-0

 

Robert Jarni: - Egy nagyon erős ellenfél ellen léptünk pályára, és ez alkalommal 90 percig játszottuk azt a játékot, amit a Békéscsaba ellen nem tudtunk. Sok akció, támadás és helyzet volt mindkét oldalon, de úgy érzem, több lehetőség volt a mi játékunkban. Gratulálok a játékosaimnak, szép munka volt! (puskasakademia.hu)

 

Simon Antal: - Kontrára játszott az ellenfél, mi többet tettünk a győzelemért. Az első félidőben Remili többször zavart okozott a Puskás Akadémia védelmének jobb oldalán, Vidának is volt egy helyzete, ezekből kellett volna megszereznünk a vezetést. A végén aztán egy szerencsés góllal nyert az ellenfél. Nem kell szégyenkeznünk a mai teljesítményünk miatt, jól játszottunk, sajnos pontot nem szereztünk. (vasasfc.hu)

 

Újpest - Hakladás 0-0

 

Nebojsa Vignjevics: - Az első félidőben negyvenöt percen keresztül képesek voltunk irányítani a játékot, számos helyzetet alakítottunk ki, amelyek közül voltak kevésbé veszélyesek, de voltak kapura veszélyes szituációk is. Egy azonban nem sikerült, és ez már-már visszatérő probléma, nem lőttünk gólt. A második játékrészben tovább akartuk folytatni a tendenciát és nyomást gyakorolni az ellenfélre, azonban a félidő vége felé elfogyott a koncentráció, a lendület, és a középpályát átengedtük szépen lassan az ellenfélnek. A Haladás élt is a lehetőséggel, hiszen ötven százalékban náluk volt a labda, helyzeteket dolgoztak ki, és a végén Balajcza Szabolcs védésének köszönhető, hogy nem húztuk a rövidebbet. Összességében csak annyit tudok elmondani, hogy a 0-0 és az egy pont a látott játék képe alapján reális eredmény. „Suljic az elmúlt egy-két mérkőzésen és az edzéseken fáradtságra panaszkodott, illetve láthatóan problémái voltak a koncentrációval. Azért ült ma a padon, hogy pihenjen, de nincs semmi komoly sérülés vagy gond a háttérben. Ma a fiatalok kaptak lehetőséget, hiszen mindenkinek szüksége van pihenésre, hamarosan a derbik jönnek, és a szűk keretben mindenkinek a toppon kell lennie. (ujpestfc.hu)

 

Mészöly Géza: - Az első félidőben a védekezés felemésztette az erőnket, így már nem értünk oda az újpesti kapu elé, de a második játékrész szinte hibátlan volt. Csak a gól hiányzott, pedig megvoltak a lehetőségeink. Sajnálom, de ne legyünk telhetetlenek, a játékosok nagyon sokat tettek ezért az egy pontért is. A második félidő azért sikerülhetett ilyen jól, mert a játékosokban megvolt az a tartás, az az önbizalom, amely az elmúlt öt meccset jellemezte. (haladas.hu)

 

(fotó:nb1.hu)

 

Paks  DVTK 1-1

 

Csertői Aurél: - Az első félidőben le kellett volna rendeznünk a mérkőzést, volt annyi lehetőségünk és a DVTK talán nem is veszélyeztetett. A másodikban úgy kezdtük, ahogy kell, gólt rúgtunk, ami minket zavart meg. De még utána is voltak lehetőségeink. Nagyon érdekes ez a magyar NB I., nem tudunk mást csinálni, jövő héttől duplán fogunk dolgozni, hogy az ilyen mérkőzéseket behúzzuk. (dvtk.eu)

 

Bekő Balázs: - A legfontosabb az volt, hogy mindent megtettünk a pontszerzésért. Nem a játékunkra gondolok, ezen a talajon sokat nem lehetett futballozni, éppen ezért mindkét csapatnak gratulálok az önfeláldozó játékhoz. Nagyon nagy harc volt, kemény párharcokkal, ember-ember elleni küzdelemmel. Az volt a célunk, hogy megfordítsuk a tendenciát, ami eddig ránk jellemző volt. Az öltözőben azt mondtam, ha így küzdenek, akkor megfordul, mert a futball megajándékozza, aki tesz érte. Megvolt az ellenfélnek is a meccslabdája, azonban ilyenkor sikerül hárítani a fejest, de nekünk volt a meccslabdánk, ha picit mélyebb a passz, akkor Barczi százszázalékos helyzetben áll Molnárral szemben, de így is el lehetett volna pörgetni a labdát a kapus mellett. Nem vagyok elégedetlen, mert azt láttam, amit kértem, megalkuvás nélkül játszott a csapat. Az előző mérkőzésekhez képest harcosabban játszottunk, mindenki százszázalékosan odatette magát a fizikális küzdelemben, korábban csak fociztunk. Rengeteg sérültünk van, akik közül többen már visszatérhetnek a jövő héten, örülök, hogy így néztünk ki ma. (dvtk.eu)

 

 

DVSC - FTC 0-3

 

Kondás Elemér: - Izgalmas, jó mérkőzés volt, sok helyzettel, egy probléma volt, hogy a gólokat az ellenfél lőtte. Nekünk is megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtunk a hálóba találni. A második félidőben mi támadtuk, de egy felívelt labda után a vendégek növelték az előnyüket, utána pedig már nem tudtunk nyomást gyakorolni rájuk. 

 

Thomas Doll: - Az egész meccset figyelembe véve az eredmény talán túlzottnak tűnik, de természetesen nem becsülöm alá a csapatom teljesítményét. Jól játszottunk, vezetést szereztünk és utána volt még lehetőségünk, amit be kellett volna lőni. A szünet után nehezen ébredtünk fel, ebben az időszakban a Debrecenben fölénk nőtt. A megfelelő pillanatban sikerült a második gólt megszereznünk, ezt követően a fiúk szépen játszva hozták le a meccset, úgyhogy nagyon boldog vagyok. Úgy gondolom, igazán nagy lehetőséget nem engedélyeztünk az ellenfelünknek a 90 perc alatt. Jó csapatteljesítmény volt.

 

 

Békéscsaba - Honvéd 1-4

 

Marco Rossi: - Taktikailag a szezonban most játszottunk a legjobban. Gyors labdakihozatalokkal próbáltunk meg támadásba lendülni, melynek köszönhetően meg is szereztük a vezetést. Bár az ellenfél egyenlíteni tudott, hamar válaszoltunk. Korábban is eldönthettük volna már a mérkőzést, de több nagy helyzetet is elpuskáztunk. Gratulálok a játékosoknak a győzelemhez, remek munka volt!

 

Zoran Szpisljak: - Csakis magunkat okolhatjuk, hogy kiütés lett a vége. Olyan buta hibákat követtünk el főleg védekezésben, amilyeneket ezen a szinten egyszerűen nem szabad. A játékosaim az egyenlítő gól után a pályán alighanem elhitték, hogy mehetünk bátran előre, van keresnivalónk, ezért túlságosan kinyíltunk hátul. Pedig ha akkor nem kapunk gyorsan újabb gólt, talán valóban lendületbe jövünk. Sajnálhatjuk ezt a meccset, hiszen több volt benne, arról nem is beszélve, hogy így újabb hazai mérkőzésen maradtunk pont nélkül. Végül is jobb volt a Honvéd, elismerem. Mi mást mondhatnék, ha négy gólt kaptunk tőle. (nso.hu)

 

MTK-Videoton 1-0

 

Pető Tamás: - A mérkőzést összképét nézve szerintem nem érdemeltünk vereséget. Sokat tettünk a győzelemért, de nem tudtunk gólt rúgni – pedig a helyzetek megvoltak, főleg az első félidőben. A jövőkép ennél már csak jobb lehet, nyolc hét elvesztegetett munkáját ilyen rövid idő alatt nem lehet pótolni. A játékosok jelenleg nem tudnak száz százalékos terhelés alatt háromnaponta meccseket játszani. A hatvanadik percig tökéletesen játszottak, de utána már nem volt meg bennük az átütő erő. A büntetőről nem tudok mit mondani, messze voltam az esettől, a játékvezető így látta. Juhász Roland kiállításával viszont szerintem a válogatott is veszített, hiszen fontos lett volna, hogy játékban legyen a románok elleni selejtező előtt. (vidi.hu)

 

László Csaba: - Azzal szeretném kezdeni, hogy a Videotonnak sok sikert kívánok a Lech Poznan ellen, mert nagyon fontos lenne a magyar klubfutball számára, hogy a háromgólos hátrányt ledolgozva ott legyen egy csapat a csoportkörben. A mai meccsre rátérve: az első félidő nem gyönyörködtette a szemeket, meg is mondom miért. Egész héten arra készültünk, hogy kicsit altatjuk a Videotont, hogy úgy érezzék, hogy ki kell jönniük és le kell támadniuk minket. Úgy gondolom, ez bejött, nagyjából az történt, amire vártunk. Nagyon sokat gyakoroltuk a pontrúgás elleni védekezést is, egy-két kivételtől eltekintve, ebből sem volt sok helyzete ellenfelünknek. A második játékrészben már gyorsabban, dinamikusabban játszottunk, azt csináltuk, amit szeretünk. Nem túlzok, de volt a gól előtt is két olyan helyzetünk, amit be kellett volna rúgnunk. Már akkor érezni lehetett, hogy a Videoton fölé tudunk nőni, de a 11-es után szerintem már nem volt kérdéses a meccs. Juhász Roland utána előre húzódott, Poór Patrik emiatt állt be, valamint taktikusan az idővel is játszottunk – a futball ilyen, a szépségért nem adnak pontokat, a mai meccsért viszont kaptunk hármat is. (vidi.hu)

 

Vidi: korábbi horvát szövetségi kapitány ül a kispadra?

 

NB I: Negatív nézőcsúcs született a 6. fordulóban

 

Bursaspor: vesztes meccsen debütált a „77-es” Dzsudzsák

 

Újabb Nikolics gól, de kikapott a Legia Warszawa

 

Legfrissebb híreink