NB I: ezt várják a főszereplők a 18. fordulótól

NB I – A főszereplők esélylatolgatásai a szombati bajnokikról. FRISSÜL!

Forrás:

Puskás Akadémia – Budapest Honvéd

Felcsút, szombat, 15.30

Játékvezető: Karakkó

 

Robert Jarni (Puskás Akadémia): - Az elmúlt két meccsen megszerezhető hat pontból a négyet előre aláírtuk volna, bár az Újpest ellen utolsó pillanatokban elvesztett pontok még hiányozni fognak. A körülményektől eltekintve a négy pont mindenféleképpen pozitív. A legtöbb játékos számára a szombat-szerda-szombat ritmus szokatlan. Fizikálisan és mentálisan is fáradtak a srácok, de ne felejtsük el, nekünk van egy nap előnyünk a Honvéddal szemben, hiszen mi kedd este játszottunk az Újpesttel. Szerda reggel óta maximális erőbedobással készülünk a szombat délutáni összecsapásra. A héten megnéztük őket élőben, a Bozsik Stadionban. A Honvéd hosszú ideig létszám0hátrányban játszott, mégsem kapott ki a tabella második helyén álló Pakstól. Jó képességű játékosaik vannak, akik egy erős csapatot alkotnak. A PAFC-nak korábban nem sikerült élvonalbeli bajnoki mérkőzésen megszereznie ellenük a három pontot, sőt, a kapujukat is csak egyszer sikerült bevenni, ami szintén jól mutatja, hogy mennyire masszívan védekeznek. A szombati egy új mérkőzés lesz, új játékosokkal, akik mindent el fognak követni a győzelem érdekében. Egész héten azért dolgozunk, hogy most szombaton hazai közönség előtt legyőzzük őket.

 

Maco Rossi (Honvéd): - Augusztusban a Puskás Akadémia zártan védekezett, az utolsó tizenöt percben okozott némi zavart Pauljevic a jobb szélen. Mi irányítottunk, de ez a meccs más lesz, mert a PAFC stílust váltott, azóta két, igazi csatárral támad. Minden adott ahhoz, hogy kiemelkedő klub legyen a felcsúti. Gyönyörű a stadion, a csapat felemelkedhet a legnagyobbakhoz. Természetesen próbáljuk a maximumot nyújtani, ám eltiltások, sérülések nehezítik a dolgunkat, ráadásul formahanyatlás is van pár játékosnál. Célunk, hogy emelt fővel jöhessünk le a pályáról. (puskasakademia.hu)

 

 

 

Paks-FTC

Paks, szombat, 15.30

Játékvezető: Szabó Zs.

 

Csertői Aurél (Paks): - Magyarország legjobb csapatát fogadjuk, remek játékosokkal rendelkeznek, és jó futballt is játszanak. Magérdemelten vezetik a bajnokságot. Egyértelmű, hogy nem mi vagyunk ennek a mérkőzésnek az esélyesei, még úgy sem, hogy hazai pályán játszunk, ahol eddig nem szenvedtünk vereséget. Természetesen mindent elkövetünk majd egy jó eredmény elérésének érdekében, de ehhez jóval jobb játékra lesz szükség, mint amit a Honvéd ellen mutattunk. Mindenkinek a maximumot kell kihoznia magából! (paksifc.hu)

 

 

Thomas Doll (FTC): -  A Paks az idény meglepetéscsapata, le a kalappal a teljesítményük előtt. Ennek ellenére nem gondolom, hogy a szombati találkozó nehezebb lenne az elmúlt háromnál, de az kétségtelen, hogy más típusú mérkőzés vár ránk. Míg a Debrecen vagy a Videoton kiemelkedő képességű játékosaira épít, Pakson sokkal inkább a csapategység a siker titka. Nehéz, fizikailag rendkívül megterhelő 90 perc vár ránk Pakson, hiszen ellenfelünk nagyon zártan védekezik, és kevés gólt kap. Mindent bele kell adnunk, hogy három ponttal távozhassunk. (fradi.hu)

 

 

 

Haladás-Békéscsaba

Szombathely, szombat, 15.30

Játékvezető: Németh

 

 

Mészöly Géza (Haladás): - A Békéscsaba a szezon során már jó pár alkalommal bemutatta, hogy fel tud állni a padlóról. Most is erre kell számítani, és ezt nem szabad neki megengedni. Nagyon gólra törően kell játszanunk, és oda kell figyelni a védekezésre. Természetesen minden mérkőzésen a győzelemre játszunk, most ezt különös hatékonysággal kell megtennünk. Szervettnek, egységesnek kell lennünk, és akkor bízhatunk abban, hogy meglehet a három pont. A pontrúgásoknál, oldalszabadrúgásoknál nagyon résen kell lennünk, mert a magas játékosaik jönnek fel, és megpróbálják majd bevenni a kapunkat. Közel kell állni ezekhez a játékosokhoz, hogy hárítani tudjuk az ilyen beívelt labdákat. (haladasfc.nyugat.hu)

 

 

Zoran Szpisljak (Békéscsaba): - Furcsa ezt mondani: de meg kell tanulnunk, hogy ezt a játékot gólokra játsszák. A mérkőzéseket nem szabad könnyen kiengednünk a kezünkből. Bőven vannak még meccseink, amelyeken pontokat szerezhetünk. Az esetleges kiesésről majd a szezon végén beszéljünk, akkor kell majd megnézni, ki lesz abban a pozícióban. Sajnos most ott vagyunk és hétről-hétre szenvedünk – hiszen tapasztaljuk, milyen nehéz ebben a bajnokságban játszani. Tanulnunk kell, javítanunk kell, dolgoznunk kell és erősítenünk bizonyos posztokon. Még két meccsünk van ebben az évben, de jövőre is bőven lesz alkalmunk pontokat szerezni, addig viszont sok mindent helyre kell tenni. Eltiltottjaink nincsenek, de kisebb-nagyobb sérülések továbbra is hátráltatják a megfelelőnek nevezhető keret kialakítását. Ettől függetlenül nem feltartott kézzel lépünk pályára és próbálom úgy motiválni játékosaimat, hogy minden tőlük telhetőt megtegyenek a következő 90 perc alatt is. Cél a tisztes helytállás és adott esetben visszavágás a nyáron elszenvedett vereségért! (1912elore.hu)

 

 

Újpest-DVTK

Budapest, szombat, 14.30

Játékvezető: Pintér

 

 

Bekő Balázs (DVTK): - A hazaiak nagyon jó formában vannak, de azt gondolom, hogy mi is, annak ellenére, hogy kevesebb pontot gyűjtöttünk az utóbbi időben, mint szerettünk volna. Az Újpest egy játszós csapat, ez nekünk fekszik, ezért ki-ki meccsre számítok. Nehéz lesz, de bízom a csapatomban. Nem feltett kézzel fogunk pályára lépni. (dvtk.eu)

 

Balogh Balázs (Újpest): - Az idén extra keményen dolgozom, mert nagyon sokan várják tőlem, hogy ne csak jól, hanem eredményesen is futballozzak. Mostanában odaérek a kapu elé, helyzetbe kerülök, és a társaimat is ki tudom szolgálni. Mentálisan mindenkinek ott kell lennie, hogy el tudjuk érni a céljainkat. Még annál is többet kell beleraknunk, mint amennyit az utóbbi meccsekbe beletettünk. (ujpestfc.hu)

 

 

MTK-Vasas

Budapest, Illovszky Stadion, 15.30

Játékvezető: Kassai

 

 

László Csaba (MTK): - Érdekes helyzet lesz szombaton, az biztos. A Fáy utcában fővárosi rangadót játszunk, hazai pályán a Vasas ellen. A piros-kékek jobbak, mint azt a tabellán elfoglalt helyük mutatja. A győzelemhez százszázalékosan oda kell figyelnünk, és százötven százalékot kell nyújtanunk a pályán. Kantának érdekes a sérülése, ő maga sem tudja pontosan, kapott-e rúgást Fehérváron, de másnapra bedagadt a bokája, belső szalaghúzódása van. Nem akartunk kockáztatni a mély talajon, ezért nem játszott. Szombati játéka kérdéses még, de a Debrecen ellen pályára fog lépni. Eddigi játékunk főleg róla szólt, de Borsodban Torghelle szenzációsan helyettesítette őt csapatkapitányként, és a gárda is mindent megtett nélküle is, hogy megnyerje a mérkőzést. Más felfogásban, de nagyon egységesen működtünk, önfeláldozóan játszottunk. Remélem, minél hamarabb visszatér közénk, szükségünk van rá. (mtkbudapest.hu)

 

Könyves Norbert (Vasas): - Remélem, hogy ez a nagyarányú győzelem kilendít minket abból a holtpontból, amelyben hetek óta vagyunk. Bízom benne, hogy a góljaimmal átszakadt egy gát, és a két utolsó idei mérkőzésen is be tudok találni, és nyerünk az MTK és a Honvéd ellen is. Ennek a sikernek csak akkor lesz igazán értéke, ha az említett két találkozón is megszerezzük a 3-3 pontot. (vasasfc.hu)

 

 

DVSC-TEVA-Videoton

Debrecen, Nagyerdei stadion, 18.30

Játékvezető: Iványi

 

 

Tisza Tibor (DVSC): - Vérbeli rangadó következik, Magyarország egyik legjobb csapat látogat hozzánk. Mostanában kiegyensúlyozottan teljesítenek a fehérváriak, remek játékosállománnyal rendelkeznek, akiket jól egybegyúrt Horváth Ferenc vezetőedző. Ennek ellenére bízom benne, hogy hazai pályán megnyerjük a meccset, ahogyan reményeim szerint az utolsó fordulóban az MTK ellenit is, mert az a célunk, hogy a dobogón teleljünk. (dvsc.hu)

 

 

 

 

NB I, 18. forduló: élő közvetítések és esélylatolgatások

 

 

Lech: háromból két magyar sérült

 

 

Brazil tv stáb járt Király Gábornál. A brazilok tudják, hogy a legjobbak voltunk

 

 

Szereti a Honvédot, ezért is hosszabbított a védő

 

 

Huszti gólöröme a szerencsétlenek között! Arjen Robbenék társaságában a magyar! – VIDEÓ

 

 

Megdőlt a sztereotípia: magyar lett a Honvéd! Csak magyar a kezdőben, kilencen a saját nevelésűek!

 

 

Gólösszefoglaló a keddi és a szerdai NB I-es meccsekről! VIDEÓK!

 

 

A pénteki élő televíziós futballközvetítések

Legfrissebb híreink