MTK: szerb utánpótlás válogatott érkezett

Hivatalos bejelentés.

Forrás: mtkbudapest.hu

Szeptember 25-én már beszámoltunk róla, hogy az MTK kiszemelte az FK Inđjija középpályását, Srdjan Dimitrovot. A mai napon a fővárosi klub hivatalosan is bejelentette a játékos érkezését:

,,A sérülések miatt kialakult helyzetre való tekintettel klubunk vezetése gyorsan lépett: az MTK Budapest leigazolta Srdjan Dimitrovot.

Az újvidéki születésű, 28 éves, korábbi szerb U21-es válogatott játékos támadó középpályásként bevethető. Dimitrov a szerb élvonalban szereplő FK Inđijától érkezik, amelynek 10-es mezét viselve csapatkapitánya is volt. A játékos az idei szezonban már szerzett gólt és adott gólpasszt is, előző klubjában 133 meccsen összesen 33 gólig jutott. Beilleszkedését megkönnyítheti, hogy karrierje során szerepelt már légiósként, a máltai Birkirkara színeiben eredményes időszakot töltött el: 47 meccsen 14 gólt szerzett és 19 találatot készített elő.

- Azzal, hogy két fontos játékosunkat - Myke-t és Katona Mátét - is a gyakorlatilag a teljes szezonra elveszítettük, szükségét éreztük a keret megerősítésének. Olyan tapasztalt, meccsben lévő, azonnal bevethető játékost kerestünk, aki képes gólokkal, gólpasszokkal segíteni a csapatot és Srdjan Dimitrovot ilyennek gondoljuk - mondta a játékos megszerzéséről Polyák Balázs sportigazgató.

Dimitrov - a járványügyi helyzet előírásait betartva - a következő napokban csatlakozik majd klubunkhoz, de bemutatkozására pénteken még aligha kerülhet sor."

Legfrissebb híreink