MOL Fehérvár-Honvéd: üzenet a szurkolóknak - reakciók

Melyik arcát mutatja a két csapat?

Forrás: honvedfc.hu

Az NB I 2. fordulójának vasárnap esti zárómeccsén a MOL Fehérvár FC a Honvédot fogadja.

A két csapat egyaránt vereséggel kezdte a bajnokságot (a fehérváriak a Pakstól, a kispestiek a ZTE-től kaptak ki), így itt az idő a javításra - még úgy is, hogy a Vidi csütörtökön magabiztosan, 5-0-ra ütötte ki a moldáv Petrocubot a Konferencia-liga selejtezőjében.

Michael Boris, a székesfehérváriak vezetőedzője így értékelt csütörtök este, félig-meddig már üzenve a Honvéd elleni mérkőzésre és középpontba állítva a szurkolókat.

"Úgy gondolom reális a különbség a meccs képe alapján, de most már a Honvéd elleni bajnoki van a szemünk előtt. A szurkolók már az előző szezonban is mögöttünk voltak, akkor is, amikor nem jöttek az eredmények. Úgy érzem, hogy egyre jobb a kapcsolat közöttük és a csapat között, szeretünk itthon játszani - persze Pakson is sok Vidi-szurkoló volt a vendégszektorban ott vasárnap. Szerdán találkoztam is velük, a lefújás után pedig minden meccs után megköszönjük a játékosokkal együtt a szurkolást, de ezúton is köszönjük nekik a mai biztatást!"

A klubhonlapnak így latolgatta az esélyeket:

"Legutóbb májusban, hazai pályán legyőztük a Honvédot, de ez már egy új szezon, új edzőjük van, így a két mérkőzést nehéz összehasonlítani, az azonban biztos, hogy most is nyerni akarunk. Két olyan csapat találkozik, akik pont nélkül maradtak az első fordulóban, valamint sem ők, sem mi nem lőttünk gólt, de a Honvédnak is sok helyzete volt a ZTE ellen, veszélyesek voltak támadásban, szögleteket végeztek el, de ellenfelük kapusa remek napot fogott ki, így hasonlóan jártak, mint mi Pakson - a gólok száma nem mindig mutatja meg a támadójáték veszélyességét. A felkészülési időszakban élőben néztem meg a Honvéd Győr elleni edzőmérkőzését, a többi felkészülési találkozójukat pedig videón elemeztük. Tudjuk, milyen stratégiára és játékra számíthatunk ellenfelünktől. Dominálni szeretnénk és sok helyzetet kialakítani, majd ezeket gólra váltva megszerezni a három pontot."

Tam Courts, a Honvéd vezetőedzője is kiemelte a szurkolókat a klubhonlapnak adott beharangozójában.

"Nem is kérdés, hogy csalódott voltam az eredmény miatt, de pozitív érzéseket is hoztam magammal az első bajnokiról. Csalódott voltam, hogy nem tudtunk örömöt szerezni a szurkolóknak, hogy kimaradtak a lehetőségek, ráadásul a sikeres rajt lendületet adhat a folytatásra is. Viszont a meccs utáni csalódottságon gyorsan túl kellett lendülnünk és már csakis az előttünk álló feladatra, a Fehérvár elleni bajnokira fókuszáltunk. Sokat dolgoztunk a héten, jó hangulatban készültünk, a játékosok motiváltak, várjuk a vasárnapi meccset! Előre kell néznünk, ezért a héten már végig a vasárnapi bajnoki lebegetett a szemünk előtt. Ami a Fehérvárt illeti, ellenfelünknek bő a kerete, így biztosan bírja a két frontos terhelést, nekünk pedig az a legfontosabb, hogy magunkra koncentráljunk, a saját játékunkra fókuszáljunk, hogy tökéletesen hajtsuk végre azt a pályán, amire előzetesen készülünk. Ennek szellemében gyakoroltunk az edzéseken, hogy maximálisan kihasználjuk a rendelkezésre álló időt, és hiszem, hogy vasárnap estére készek leszünk a következő kihívásra.“

A mérkőzés 20.00-kor kezdődik.

Legfrissebb híreink