Mezőkövesd-Újpest: villámrajtot és fordítást is láthatott Rossi

Egykori csapatát is elszomorította a gólvágó.

Forrás: Újpest/Facebook

Mezőkövesd-Újpest 2-3 (1-0)

Az NB I 2021/2022-es szezonjának utolsó fordulója a Mezőkövesd-Újpest mérkőzéssel indult el. Komolyabb tét nem forgott a kockán, hiszen a Mezőkövesd már korábban bebiztosította a bennmaradást, míg az előző négy meccsén nyeretlen újpestieknek elszállt az esélyük a negyedik helyre, ami a Fradi kupagyőzelme miatt nemzetközi kupaindulást ér. Mivel egyik csapatra sem nehezedett óriási nyomás, abban bízhattak a szurkolók, hogy felszabadult játékot és élvezetes meccset láthatnak. Érdekesség, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány is a helyszínen tekintette meg a találkozót.

Villámrajtot vettek a hazaiak, hiszen Cseri beadása után Jurina már a harmadik percben beköszönt. Azért egy darabig nem örülhettek felhőtlenül Supka Attila játékosai, hiszen a VAR visszanézte a jelenetet, de nem történt szabálytalanság, így valóban megszerezte a vezetést a házigazda. A Kövesd egyébként kb. 250 perc után szerzett ismét gólt az NB I-ben.

Nem sokkal a gólt követően megint Cserit lehetett dicsérni, ugyanis Drazsics fejét találta meg a rutinos futballista, de a bólintásnál nagyot védett Pajovics. A szünet előtt Kutrumbisz fejese okozott kisebb riadalmat a mezőkövesdi drukkereknek, de az újpesti picit pontatlan volt. 

A második félidőben jött a fordulat: nagyjából 20 perc alatt fordítottak a fővárosiak. Előbb Beridze lövésénél bizonytalankodott kicsit a kövesdi kapus, amit megbüntetett Katona, majd nem sokkal később egy pontatlan átadást követően Beridze villantotta meg a lövőtechnikáját. Beridze a 69. minutumban közel járt a duplázáshoz, de a kapufa kibabrált vele.

A 71. percben újabb újpesti gólt láthatott a publikum, ezúttal Zivzivadze fejezte be a támadást. Talán sokan tudják, hogy a grúz gólvágó korábban a Mezőkövesdet erősítette. 

A lefújás előtt Besirovic kozmetikázott az eredményen, így az összecsapást 3-2-re nyerték a vendégek. Az Újpest ennek a sikernek köszönhetően jelenleg az ötödik helyen áll. A lila-fehérek akkor maradhatnak ebben a pozícióban, ha a Paks szombaton nem veri meg a Vidit. 

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a hajrában a Kövesdben csereként pályára lépett a mindössze 17 éves Bodnár Attila. Az ifjú labdarúgó ezen a találkozón debütált az NB I-ben. 

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: GIORGI BERIDZE

Fontos szerepet vállalt az Újpest fordításából, hiszen az első gólnál az ő lövése után köszönt be Katona, majd nem sokkal később ő is túljárt a kövesdi kapus eszén. 

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMAI: A KÖVESDI HIBÁK

Az első és a második újpesti gólhoz is kellettek a hazai megingások. Előbb Piscitelli bizonytalankodott, aztán Cseke gyenge passzát követően került hátrányba a Mezőkövesd. 

GÓLOK TÖRTÉNETE:

3.p.: Cseri adta be a labdát balról, a berobbanó Jurina pedig az ötös közeléből fejelt a kapu bal oldalába. 1-0!

59. p.: Beridze a 16-os környékéről lőtt a kapura, Piscitelli nem tudta megfogni a labdát, csak kiütni, a kipattanót Katona Mátyás ballal négy méterről lőtte a hazai kapuba. 1-1!

66. p.: Egy rövid mezőkövesdi passz után Beridze elé került a labda, aki 15 méterről jobbal a bal alsóba lőtt. 1-2!

71. p.: Csongvai jobbról centerezett, Zivzivadze becsúszva ballal lőtt a kapu bal oldalába öt méterről. 1-3!

92. p.: Jurina adta be jobbról a labdát, Pajovics kimozdult a kapuból, de nem tudott tisztázni, Besirovic pedig az ötösről a kapu jobb oldalába fejelt. 2-3!

JEGYZŐKÖNYV:

Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 2-3 (1-0)
Mezőkövesd, v.:
Káprály
gólszerzők: Jurina (3.), Besirovic (93.), illetve Katona (60.), Beridze (66.), Zivzivadze (71.)
sárga lap: Vajda S. (17.), Kocsis G. (83.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli - Farkas D. (Kocsis G., a szünetben), Pillár, Karnyickij, Vadnai (Bodnár, 89.), Vajda S. - Cseke, Qaka, Cseri (Madarász, 61.) - Jurina, S. Drazic (Csurko, 72.)
Újpest FC: Pajovic - Pauljevic (Simon K., 60.), Kutrumpisz, Csongvai, Antonov - Bouma, Mitrovic (Mack, a szünetben) - Croizet (Bjelos, 84.), Katona (Kovács Do., 60.), Beridze, Zivzivadze

Tabella a linkre kattintva érhető el

FRISSÍTÉS:

23.18:


 

Legfrissebb híreink