Menetelések a bronzéremért - elemzés

A Loki, az Újpest és a Honvéd útja.

Forrás:

Ugyan a képzeletbeli dobogó első két fokát már kibérelte magának a Fradi és a MOL Vidi, a bronzéremért óriási csata várható a bajnokság végéig. Jelenleg a DVSC áll a harmadik helyen, de az Újpest is ugyanannyi pontot szerzett, mint a cívisvárosiak. Az ötödik pozíciót birtokló Honvéd játékosai is reménykedhetnek az előrelépésben, bár Supka Attila csapatának hatpontos hátránya van a Lokival és az Újpesttel szemben.
 
A hajdúságiaknak két nyerhető hazai meccsük van a Paks és a Kisvárda ellen, ám az idegenbeli kiruccanások során fel kell kötniük a gatyájukat Herczeg András tanítványainak. A DVSC a hétvégén az Újpest otthonában vizitál, ez az összecsapás mindenképpen vízválaszó lesz. A debreceniek a 32. fordulóban pedig a Fradival mérik össze az erejüket a Groupama Arénában. Ugyan a zöld-fehérek ekkorra minden bizonnyal bebiztosítják a bajnoki címüket, de egy Fradi-Debrecennek mindig presztízsértéke van, így a zöld-fehérek biztosan nem veszik félvállról a meccset.
 

null

null

 
A lila-fehérekre a Loki után a Derbi vár, ezeken a meccseken fel lesz adva a lecke Nebojsa Vignjevics együttesének. Az utolsó két játéknapon a Puskás Akadémia és a Diósgyőr keresztezi a fővárosiak dolgát. Jelen állás szerint ez a két összecsapás sem ígérkezik könnyűnek, hiszen mind a felcsútiak, mind a diósgyőriek nehéz helyzetben vannak. 
 

null

null

 
A Honvéd szombaton a Ferencvárost fogadja, majd sorrendben a Puskás Akadémia, a Diósgyőr és az MTK igyekszik meglepni a kispestieket. A fővárosi rangadó után a tabellára pillantva könnyebb meccsek várnak Supka Attila fiaira, de az ellenfeleknek égető szükségük van a pontokra, hiszen egy gyenge hajrá könnyen az élvonalbeli tagságukba kerülhet.
 

null

null

 
Négy forduló van hátra az OTP Bank Liga idei szezonjából, de nem lenne meglepetés, ha az utolsó játéknapon dőlne el, hogy melyik csapat kaparintja meg a harmadik helyezést és ezzel a nemzetközi kupaindulást. Ám az is biztos, hogy az Újpest-Loki rangadó után már kicsit tisztábban láthatjuk a képet. 
 

Legfrissebb híreink