Megszólalt az Újpest sztárigazolása - videó

Vignjevics is elemzett.

Forrás:

Az Újpest FC új igazolása, Lacina Traoré máris úgy viselkedik és játszik, mintha 10 éve a csapatnál lenne, vélekedik Nebojsa Vignjevic vezetõedzõ. A pár éve még 18 millió euróra taksált csatár a DIGI Sport híradójának azt mondta: 85 százalékos állapotban van, de hamar formába fogja magát hozni, és szeretne a lila-fehérekkel elindulni az Európa Ligában.
 
„Nyolcvanöt százalékos állapotban vagyok. Jól érzem magam, hiszen végig dolgoztam azt a fél évet is, amikor nem volt csapatom. A játék hiányzik természetesen, de a csapattársak segítségével hamar újra formába hozhatom majd magam” – nyilatkozta a Sport24-nek Traoré, akit a magyarok onnan is ismerhetnek, hogy 2012-ben szép gólt lõtt a Honvéd-Anzsi EL-selejtezõn.  
 
„Az a célom, hogy újra felvegyem a játék ritmusát. Úgy gondolom, hogy Újpesten tudnak nekem ebben segíteni, mert ez egy nagyon jó csapat. Én pedig fõleg a tapasztalatommal próbálok segíteni, hogy a szezon végén Európa Ligát érõ helyen végezhessen a csapat” – tette hozzá a 203 centis csatár.
 
Traoré 2015-ben Didier Drogba cseréjeként Afrika Kupát nyert Elefántcsontparttal, mégsem a Marseille és a Chelsea korábbi sztárját, hanem Samuel Eto’ót tartja a legjobbnak. „Õk a legjobb csatárok közül valók a világon, akiket valaha láttam, vagy akikkel találkoztam. Sokat tanultam tõlük. De nekem Samuel Eto’o a kedvencem, õ a legjobb, akivel valaha játszottam” – fogalmazott Traoré.
 
Ennek tükrében pedig különösen fontos, hogy mit tanulhatnak a fiatal újpesti játékosok az új igazolástól. Nebojsa Vignjevic igen jó véleménnyel van a 28 éves labdarúgóról. „Nem mutatott eddig olyan extra dolgokat, amelyekre talán néhányan számítottak. Például, hogy lecselez egyszerre öt embert, majd gólt is lõ utána. Amit a fiatalok megtanulhatnak tõle, az az, hogy a labdarúgás sokkal egyszerûbb játék. Ha túlbonyolítod, biztosan bajba kerülsz. Szóval lehet tõle tanulni. Azt hiszem, a napokban sokan meglepõdtek, hogy Lacina úgy viselkedett és úgy játszott velük, mintha már 10 éve a csapatnál lenne.”
 
Traoré a 2015-ös kontinensbajnoki címére a legbüszkébb. „Az Afrikai Nemzetek Kupája nekünk nagyon sokat jelent, mert a kontinens csapatainak nagyon kevés az esélyük, hogy világbajnokságot nyerjenek. Nagy büszkeség nekem, hogy szerepelhettem a tornán, hiszen a nemzeti csapat jelent számomra mindent. Hogy 2015-ben megnyerhettem Elefántcsontparttal az ANK-t, az talán életem legnagyobb sikere.”
 
Lacina Traoré tétmérkõzésen elõször a szombati, MTK elleni bajnoki mérkõzésen mutathatja meg, hogy mire is lehet képes egy Afrika-bajnok labdarúgó az NB I-ben.

Legfrissebb híreink