Megszólalt a Honvéd új tulajdonosa – kielemeztük a válaszait

A ki nem mondott mondat fontossága.

Forrás: Honvéd

Mint ismeretes, új tulajdonosa lett a Budapest Honvédnak. A klub holnap sajtótájékoztatón mutatja be az új tulajdonosi kört. Bozó Zoltán viszont már adott két nyilatkozatot. Az egyikben, amikor az InfóRádiónak nyilatkozott, hadat üzent a Ferencvárosnak és a Vidinek. Másodjára a klubhonlapjának beszélt a tervekről és a céljaikról – általánosságban. Éppen ezért a holnapi összejövetel előtt kielemeztük Bozó szavait, méghozzá témakörönként. Előbb a kérdések, majd a válaszai, alattuk feketével az nb1.hu megjegyzései.
 
„Milyen terveik vannak a Budapest Honvéddal?
A Honvéd Magyarország egyik legsikeresebb klubja – kezdte Bozó Zoltán (képünkön balra). – A 14 bajnoki cím, és a 7 kupagyőzelem kötelez minket. Ezt a hagyományt szeretnénk folytatni. Egy ütőképes, a dobogóért és a kupagyőzelemért küzdő csapatot akarunk felépíteni, alapozva a már most is nagyon sikeres Akadémiánkra. 
 
Milyen indíttatásból döntöttek úgy, hogy a klub mellé állnak?
A futball a legnépszerűbb sportág a világon. A Honvéd pedig Puskás Ferencet, Kocsis Sándort, Tichy Lajost, Détári Lajost adta ennek a gyönyörű sportágnak. Természetesen még hosszasan sorolhatnám a neveket. A csapatnak hihetetlen múltja, szép jelene és remélhetően sikerekben gazdag jövője lesz. Hemingway úr megismerésével lehetőség adódott előttünk, hogy mi is részesei lehessünk ennek a nagy múltú klub történelmének. És ez minket roppant nagy büszkeséggel tölt el.” 
 
Mindig remek, ha egy üzletember tisztában van azzal, mit is vett meg valójában. Még jobb ugye, ha azt, amit tud, élőben és fejből is minél jobban előadja. Az előző tulajdonos és a mostaniak is viszont jelezték már, hogy nem egyik-napról a másikra került a klub az újakhoz, így volt idejük alaposan felkészülni. Bozó a válaszaiban olyan dolgokat árult el, amiket illik tudni a világ és Magyarország egyik legfontosabb klubjáról, azaz képben van.
 
„Milyen kapcsolatuk volt eddig a sporttal emberként és cégvezetőként? Milyen tapasztalataik vannak a sportszponzoráció tekintetében?
A sport támogatása eddig is része volt cégcsoportunk filozófiájának. Szűkebb hazámban, Szentesen, mindig fontosnak tartottuk a helyi sportegyesületek támogatását. A Metalcom Zrt. a mai napig a helyi első osztályú vízilabdacsapat szponzora. További személyes elkötelezettségem az ugyancsak szentesi teniszklub elnöki feladatainak ellátása. Tulajdonostársam Mendelényi Dániel több mint 10 évig kosárlabdázott, utána focizott és amerikai focizott. Tehát a sport mindig is mindennapi életünk része volt. Természetesen a szakmai sikerek fenntartása mellett ugyanolyan fontosnak tartjuk a klub anyagi stabilitásának megőrzését, piaci bevételeinek erősítését, hiszen hosszú távon csak így maradhat versenyben a bajnoki címért és az európai kupaszereplésért. Ezen a területen a Honvédban még rejlik kiaknázatlan potenciál.”
 
A sport (a foci is az, még ha az összes többinél egyedül fontosabb és sokkal népszerűbb egyedül is) szeretete mindig jó. Utánanéztünk a szentesi vízilabdacsapat arculatának a közösségi médiában – teljesen rendben van. Foglalkoznak a szurkolóikkal, aktuálisak és segítőkészek a fellelhető anyagok, tájékoztatók, bejátszások. Fontos, hogy piaci bevételek erősítéséről beszél. Ez nem azt jelenti ám feltétlenül, hogy mindenkit el akarnak majd adni, aki 15 éves korától kezdve két egyeneset belerúg a labdába, hanem azt is sugallja, hogy olyan reklám- és marketingtevékenységet kívánnak folytatni, ami csábító lehet a szponzoroknak.
 
„Mennyire jó reklámhordozó egy futballcsapat?
A futball ma a világon az egyik legnagyobb üzleti ágazat. A Honvéd pedig Magyarország harmadik legnagyobb futballklubja, melynek reklámértéke megkérdőjelezhetetlen. Az üzleti életben évtizedek óta tevékenykedő emberként számomra nem kérdés a Honvéd reklámereje, melyet csak emelni fog a 2020-ban átadásra kerülő új stadion. Gondolom, az már önöknek is feltűnt, hogy amikor külföldön járnak, és elmondják honnan jöttek, akkor arra egy nevet vágnak rá a legtöbben: Puskás. Ez mindent elmond.”
 
És akkor ki is tűnik, hogy Bozó tisztában van a modern foci és a Honvéd közötti kapcsolatban rejlő lehetőségekkel. Az, hogy a Bozsik József Stadion megújul, ebben a válaszban nem azért fontos, hogy akkor nagyobb gólokat rúg majd a középcsatár vagy látványosabb lesz a centerhalf becsúszó szerelése, hanem azért, mert a 20 fős, elmaradott VIP-páholy helyett lesz olyan része is a stadionnak, ahol méltóképpen tudnak fogadni üzleti- és egyéb partnereket, akik segíthetnek a Honvédnak. De persze abban is reménykedik, hogy a modernebb létesítménybe még többen látogatnak majd ki a szurkolók, mint eddig.
 
„Mi a céljuk a Honvéddal az eredményességet illetően?
A célunk egyértelmű. A Honvédnak minden évben a bajnoki dobogóért, a kupagyőzelemért és ezen keresztül a nemzetközi kupaszereplés indulásának jogáért kell harcolnia. Mindehhez cégcsoportunk a biztos anyagi hátteret biztosítani fogja.
 

null

null

Lehet a Honvéd a harmadik nagycsapat a Fradi és a Vidi mellett?
Az említett két csapat más költségvetésből dolgozik, így a játékosállománya is ehhez igazodik. Én azért hiszek abban, hogy a mi stabil hátterünkkel, a klubunk szellemiségével és kemény munkával ez ellensúlyozható. Azaz igenis szeretnénk mindig a bajnoki dobogóért harcolni. Ebben a bajnoki cím is benne van.”
 
Célok nélkül felesleges az üzleti befektetés. Viszont fontos, hogy nem ígéri meg azt, hogy mindig sokkal jobbak lesznek mostantól a Ferencvárosnál és a Vidinél (és a többieknél, mert az lehetetlen), de tudja, milyen szereplés és hozzáállás illik a Honvéd nevét viselő gárdától. Az is megvan fejben az új górénak, hogy mi kell ahhoz, még izgalmasabbá, többszereplősebbé tegye a gárda a legjobb helyezésekért folytatandó versenyfutást.
 
„Voltak-e már Honvéd-meccsen, hogy tetszett, amit láttak?
Régebben jártam Honvéd meccsen. Amióta komolyabbra fordultak a tárgyalásaink Hemingway úrral, kerültük ezt. Nem akartuk a jelenlétünkkel zavart kelteni. A televízión természetesen követtem a csapat szereplését. Nem vagyok szakember, de azt látom: jó csapatunk van, amit tovább fogunk erősíteni. A céljainkról már beszéltem. Szeretnénk, ha azok elérésével hűséges szurkolóinkat ki tudnánk szolgálni. 
 
Fontos bázisa a Honvédnak a szurkolótábor, mit üzennek a drukkereknek?
A szurkolótábor a csapat 12. játékosa. Ez számunkra is nagyon fontos. Szeretnénk egy kiegyensúlyozott, jó együttműködést kialakítani leghűségesebb szurkolóinkkal. 2020-tól az új stadionunkban már a körülmények is olyanok lesznek, amit drukkereink elvárhatnak. A megnyugtatásukra pedig még egyszer hangsúlyoznám: a klub gazdálkodása és pénzügyi helyzete stabil. A csapat jövőre is a dobogóért és a kupagyőzelemért száll majd harcba. Mi ehhez biztosítani fogjuk a hátteret és természetesen minden mérkőzésre nagy számban várjuk fanatikusainkat, hogy közösen buzdítva érjük el céljainkat.”
 
Bozó tudja, mit jelent egy szurkolótábor, de nem hétfő óta, hanem régebbről, hiszen maga is a szereplője a sportéletnek és jeleztük már, milyen a szentesi vízilabdacsapat arculata, hozzáállása. Azt nem árulta el pontosan, mióta jár Honvéd-meccsekre, de nem ez a legfontosabb: hanem az, hogy nem hazudta azt, hogy születésétől fogva Kispest-szurkoló. Rengeteg olyan szereplője volt már a magyar labdarúgásnak, akik azt vetítették, hogy mindig annak a klubnak voltak a legnagyobb fanatikusai, amelyik éppen elkezdte őket alkalmazni. Csak éppen erről senki más nem tudott. 
 
Az nb1.hu-tól Bozó az ezzel kapcsolatos, ki nem mondott kijelentéséért kapja a legfényesebb piros pontot.

Legfrissebb híreink